Despre fricile celor mici si asteptarea unui fratior, in doua noi titluri ale Editurii Cartea Copiilor

carte

Editura Cartea Copiilor vine in ajutorul parintilor cu doua noi titluri din categoria Psihologia Copiilor – “Asteptand un fratior sau o surioara” si “Cum sa ne invingem teama”- semnate de cunoscuta Catherine Dolto si traduse de Andreea Demirgian.

Atunci cand devenim parinti realizam ca, dincolo de lucrurile de baza pe care trebuie sa i le oferim celui mic, apar noi provocari la nivel afectiv. Copilul trebuie sa se dezvolte si emotional iar rolul nostru este fundamental in aceasta crestere. Nu este o sarcina usoara intrucat este esential sa-l facem sa inteleaga ceea ce traieste. Doar asa poate creste armonios.

Catherine Dolto, medic si scriitoare specializata in psihologia copiilor, cunoaste indeaproape nevoile, dilemele si provocarile afective pe care copiii le au la aceasta varsta, nevoi cu care parintii trebuie sa se confrunte, si reuseste in cartile sale, prin metafore simple si graitoare, sa le transforme in subiecte pe intelesul celor mici.

In cartea “Asteptand un fratior sau o surioara” Catherine Dolto prezinta din perspective unui copil, perioada asteptarii noului fratior. Prin cuvinte usor de inteles, analogii sugestive, ilustratii calde autoarea scoate la suprafata sentimentele, temerile si incertitudinile unui copil care se pregateste sa isi imparta universul cu altcineva – mai mic, mai plapand, mai neajutorat. Prin tonul optimist si firesc, Dolto transforma istorisirea in adevarate pagini personale desprinse dintr-un jurnal de copil, gata sa devina frate sau sora mai mare.

„Cum sa ne invingem teama” abordeaza cateva dintre cele mai obisnuite motive de teama ale copiilor: teama de a face ceva nou, teama de ce vor spune ceilalti despre noi, teama de intuneric, frica si nesiguranta date de neintelegerile dintre parinti, frica de a nu fi parasit. Autoarea pastreaza acelasi ton cald, apropiat si usor de inteles, prin care vorbeste de mai toate temerile ce-si fac cuib in inima unui prichindel si ii da curaj si idei pentru a le intelege, depasi, spulbera sau imbratisa.

Editura Cartea Copiilor ofera micilor cititori carti ale unora dintre cei mai talentati autori si ilustratori autohtoni si internationali. Toate titlurile au fost alese în asa fel incat sa cultive gustul copiilor pentru frumos si pentru arta, printr-o diversitate de texte si stiluri de ilustrare. Obiectivul nostru este sa exploram împreuna cu cei mici bogatia diverselor culturi si sa le stimulam dorinta de cunoastere.

Leave a Reply