Târgul de Carte minilibri

Ce povești mai citesc copiii noștri?

Vă așteptăm cu multe suprize pentru cei mici și promoții pentru părinți pe 13 și 14 decembrie la Târgul de Carte minilibri!

 

George Mihăiță, Adriana Titieni, Dorina Chiriac, Elvira Deatcu, Dragos Huluba, Mirela Zeța, Florin Piersic Jr., Tudor Chirilă sunt actorii care îi așteaptă pe copiii de toate vârstele cu surprize, la cea de-a IX-a ediție a Târgului de Carte miniLibri care va avea loc pe 13 și 14 decembrie între orele 10:00 și 18:00 la Muzeul Țăranului Român.

 

Opt edituri, promoții, cărți pentru cei mici și inedite ateliere lingvistice pentru copii (japoneză, coreeană, hindi, portugheză, rusă, chineză) se numără, de asemenea, printre atracțiile acestei ediții a târgului! Atelierele lingvistice sunt destinate copiilor între 6 și 12 ani și vor fi susținute de studenții de la Facultatea de Limbi Străine (Universitatea București), fiind concepute în așa fel încât să îmbine distracția cu învățarea.

 

Fiindcă la Școala Gimnazială Step by Step copiii, profesorii și părinții formează întotdeauna o comunitate, am pregătit câteva evenimente speciale:

 

  • Sâmbătă, 13 decembrie între orele 11:00 și 11:30, Târgul de Carte, miniLibri se deschide cu o dezbatere despre importanța lecturii, dintr-o dublă perspectivă – cea a părinților, dar și cea a dascălilor. La dezbatere vor participa actorii George Mihăiță și Adrian Titieni, profesori și părinți într-un dialog interactiv cu publicul. La finalul dezbaterii, copiii vor putea adresa întrebări invitaților!
  • Duminică, 14 decembrie, de la ora 11.00 la ora 00, Alice Năstase, redactor-șef al Revistei Tango vă așteaptă la o întâlnire cu prietenii revistei, o discuție despre întoarcerea la bucuria lecturii, o invitație la a “redescoperi, împreună cu cei mici, ritualul dătător de pace și de înțelepciune al cititului”. Alice Năstase va invita copiii și părinții să aleagă împreună cele mai frumoase cărți de la târg “care să ne aducă dulcea dependență a lecturii, singura dependență benefică în lumea în care trăim”.
  • Duminică, 14 decembrie, între orele 14:00-17:00, la secțiunea “Povești în lectura unor Tătici celebri”, Tudor Chirilă, Răzvan Simion și Florin Piersic Jr. vor sta de vorba cu copiii, la Clubul Ț Mulțumim Adi Darabana pentru găzduire!
  • Pe parcursul ambelor zile, copiii din Grădinița Bambi și Școala Step by Step vor susține spectacole speciale de Sărbători!

 

Programul complet al evenimentelor de la miniLibri

 

Sâmbătă, 13 decembrie 2012014

 

11:00 –11 :30              Deschiderea Târgului. “De ce avem nevoie de povești? “ – Dezbatere cu participarea extraordinară a actorilor George Mihăiță și Adriana Titieni și conf.dr.Doina Olga Ștefănescu – vicepreședinte CEDP

 

11:30- 12:00                Poveşti în lectura actriţei Adriana Titieni

 

12:00 – 12:30              Fabule în lectura actorului George Mihăiță

 

12:30 – 13:15              Atelier de Limba Coreeană

 

13:30 –14:00               Spectacol de pantomimă susținut de actorii Teatrului de Comedie: „Prâslea cel Voinic și merele de aur”. Interpretează: Dragoș Huluba, Dorina Chiriac, Smaranda Caragea.

 

14:00-14:30                 Altelier ilustrare carte

 

14:30-15:15                 Atelier de Limba Portugheză

 

16:00 – 16:45              Atelier de Limba Chineză

 

Duminică, 14 decembrie

 

10:30 – 11:00              Atelier de Limba Arabă

 

11:00-12:00                 Alice Năstase – redactor-șef al Revistei Tango – vă așteaptă la o întâlnire cu prietenii revistei

 

12:00 – 12:30              Povești în lectura actriței Elvira Deatcu

 

12:30 – 13:15              Atelier de Limba Hindi

 

13:15- 14:00               Atelier de Limba Rusă

 

14:30 –15:15              Atelier de Limba Japoneză

 

16:30 17:00              Povești în lectura actriței Mirela Zeța

 

Intre orele 14:00-17:00, la Clubul Țaranului, secțiunea “Povești în lectura unor Tătici celebri”, Tudor Chirilă, Răzvan Simion și Florin Piersic Jr..

 

De asemenea, în cadrul târgului va fi deschis în fiecare zi și Atelierul “Hrană și poveste– idei în farfurie pentru copii mofturoși. In cadrul atelierului, Alice Monac va prezenta modalități ingenioase de a introduce în meniul copiilor legume și fructe.

 

Școala Gimnazială Step by Step implementează alternativa educaționala Step by Step care promoveaza dreptul fiecarui copil de a fi educat pentru a reuși în viață pe toate planurile – nu doar profesional și academic, ci și emoțional și social.

 

Prima ediție a Târgul de Carte miniLibri a avut loc în 2005, la inițiativa organizației neguvernamentale Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP), care dezvoltă programe în domeniul educaţiei. miniLibri este primul târg de carte pentru copii din România. 

Vă așteptăm cu drag în comunitatea noastră!

Step by Step – Educat pentru a reuști!

Leave a Reply