Concert de muzica clasica dedicat Zilei Internationale a Tineretului

vers2Asociatia Parteneriat pentru Responsabilitate Socială îşi propune sărbătorirea Zilei Internaţionale a Tineretului prin organizarea unui concert de muzică clasică, pe 12 august , la ora 19.00, la Teatrul Metropolis.

Concertul va fi susţinut de doi tineri artişti, Sabin Penea – vioară şi Mischa Simeonov – pian care vor realiza un spectacol inedit prin care vor aduce muzica clasică mai aproape de spectatorii generaţiei lor. Cei doi sunt recunoscuţi ca un cuplu de muzicieni cu succes european, ce împărtăşesc dorinţa a reintegra muzica clasică în monden.

Sabin Penea este membru fondator al cvartetului de coarde Solartis, în calitate de vioara I cu care a luat în 2012, premiul III la Concursul Internaţional de muzică de cameră „Mozart” (susţinut la Cluj) şi bassist, violinist şi backing-vocal în cadrul trupei Timpuri Noi.
Mischa Simeonov este fondatorul şi liderul proiectului Classic Beat Orchestra, singura trupa din România care readuce muzica clasică în actualitate prin o serie de concerte live, sub amprenta improvizaţiilor şi al reîmprospătării acestui gen muzical.

Program

1. William Kroll – Banjo&Fiddle
2. Pablo de Sarasate – Zigeunerweissen
3. Ernest Bloch – Nigun
4.Pablo de Sarasate – Airs Espagnoles
5.Pablo de Sarasate – Melodie Roumaine
6. Ciprian Porumbescu – Balada
7. Grigoraş Dinicu – Ciocarlia

Proiectul Ziua Internaţionala a Tineretului. Promovarea accesului tinerilor la activităţile culturale este un proiect nou al Asociaţiei Parteneriat pentru Responsabilitate Socială şi reprezintă un demers educativ destinat tinerilor pe zona activităţilor culturale considerate a fi apanjul elitelor: muzica clasică şi muzeele. Asociaţia Parteneriat pentru Responsabilitate Socială îşi propune să dezvolte un eveniment anual pentru Ziua Internaţională a Tineretului, astfel încât tinerii vor avea acces la manifestări culturale interactive .

In cadrul acestului proiectului vor fi organizate vizite gratuite la Muzeul Ţăranului Român, Muzeul de Istorie Naţională Grigore Antipa şi Muzeul Naţional de Arta Contemporană.

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Parteneri: Teatrul Metropolis, Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities, Asociaţia Nevăzătorilor din România

Leave a Reply