Curs de pictura pentru copii – Intalniri cu mari pictori (8 – 13 ani)

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de vineri 21 martie, ora 18:30, la Cursul de pictura pentru copii – Intalniri cu mari pictori (8 – 13 ani), sustinut de Maria Irina Petreanu, artist plastic.

Cu acest atelier, ii invitam pe cei mici sa isi exerseze creativitatea si sa-si dezvolte cultura generala, experimentand ei insisi cum este sa pictezi ca unul dintre marii pictori din istoria artei.

Cu ajutorul imaginilor videoproiectate, invatam impreuna sa analizam capodoperele lui Van Gogh, Picasso si Kandinsky si ne insusim in acest fel regulile de baza ale artei plastice, dar si cunostinte generale despre impresionism, cubism si arta abstracta.

Pictand, ne vom apropia de stilul specific fiecarui artist mentionat si vom intelege cum regulile acestei arte se pot transforma si pot evolua, in functie de personalitatea si talentul fiecaruia.

Invatam despre armonia cromatica, despre desen si modelaj, urmand pas cu pas drumul parcurs de cei trei mari artisti.

La fiecare intalnire, dupa ce vom viziona mai multe opere, vom lucra avand ca model o lucrare, la alegere, incercand sa ne apropriem de aceasta cat mai mult.

Temele intalnirilor vor fi:

  1. Van Gogh – Impresionismul. Elemente de limbaj plastic.
  2. Picasso – Cubismul. Geometria naturii
  3. Kandinsky – Compozitia abstracta

Lector: Maria Irina Petreanu
Data incepere: 21 Martie 2014; Ora curs: 18:30
Numar ateliere: 3
Frecventa: saptamanal, vineri
Varsta Minima: 8 ani; Varsta Maxima: 13 ani
Cost: 150 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate): 135 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

Leave a Reply