Miss Maddy

Sunt mama unei fetite de 4 ani si 5 luni, foartee activa si doritoare mereu de nou. Pana la o anumita varsta m-am descurcat cu necesarul educational al unui copil de pana in 2 ani, dar incet incet m-am pierdut pe parcurs.
Desi am la baza pedagogie (ca formare), am fost 4 ani in invatamantul de stat si de 9 in cel particular, m-am blocat.
Cererea ei nu concorda cu ce-i puteam eu oferi, voia muzica, dans, etc. dar eu nu i le puteam oferi pentru ca stiu doar sa desenez.
M-am gandit ca sunt multe mamici ca mine care nu au talente in alte domenii decat ce au studiat mult prea multi ani   (eu cam 14 de arta).
Bun…ce e de facut?
Pentru ca ma prindea uneori la calculator imi cerea si ea sa vada ceva, i-am tot dar chestii scurte pentru varsta ei.
Incet aceasta parte virtuala (in episoade scurte) a devenit ceva normal pentru noi.
Invata cantecele, miscari de dans, constructia unor jucarii etc.
Am observat atunci ca nu exista nimic legat de arta care sa se  adreseze copiilor micuti (in limba romana), ceva atractiv si simplu din care sa invete ceva notiuni si sa-i inspire increderea ca poate realiza si ea ce isi propune.
Acum ideea se contura dar nu stiam atunci in ce ma bag, de ce era nevoie pentru realizarea unor clipuri de 5 minute cu desene simple si frumoase (zic eu).
Asa m-am trezit eu cu mers saptamanal la cursuri de actorie, cautat oameni care sa stie ce sa faca in lumea virtuala, montaj video si grafica…tot ce a devenit in timp Miss Maddy.
Cand e sa mearga treaba… merge, acasa aveam omul potrivit pentru grafica si montaj (sotul meu- Senior Art DIrector), de unul ” facusem rost” acum 14 ani, dar mai aveam nevoi de cineva pe You Tube…aici intervine soarta, stelele, cum vreti sa-i spuneti (desi nu prea credeam ca e posibil), la o intalnire pentru cu totul altceva intalnesc pe cineva chiar de la You Tube Romania care stia exact ce sa faca pentru ca proiectul Miss Maddy sa devina posibil.
A durat mai mult de 6 luni pana cand am filmat primul clip, de atunci nu ne-am mai oprit.
Copilul a crescut si acum vrea sa si deseneze, desi inainte nu o facea, o facem impreuna prin Miss Maddy care o si invata despre culori si forme.
Traiesc cu speranta ca lectiile de desen vor fi si pentru voi de mare ajutor, dragi mamici.”
Cu drag, Madalina Mihai.

 

One thought on “Miss Maddy

Leave a Reply