ateliere copii

Atelier de Inventat Povesti

ateliere copii

Jocul cu cuvintele si ingeniozitatea pe care o implica dezvolta inteligenta unui copil prin abordarea imaginatiei ca functie principala a contactului cu lumea.

Este un atelier de imaginatie, in primul rand, un ”Imaginarium”. Cresterea si integrarea in lume, in societate si in familie a copilului incepe ca un proces de explorare. Iar  acest proces comporta creativitate, imaginatie bine coordonata si argumentare ludica.

Fiecare atelier va avea o tematica, aflata in stransa legatura cu suportul de atelier (foto, video, muzica, arta etc).

Prezentarea atelierelor:

1. Bucuria de a scrie povesti. Cine locuieste in poveste? O scurta introducere (practica) in geografia interioara a povestilor. Vom afla cum sa ne prezentam – povestindu-ne pe noi insine – celor de aproape si celor de departe.

2. De unde vin povestile si incotro se duc ele. Povesti despre istoria povestilor, totul pe intelesul copiilor. Intelesul copiilor e, fireste, diferit de al adultilor. De aceea, sursa povestilor nu poate fi decat puritatea imaginatiei. Pentru a explora aceasta candoare vom desena zborul, norii, ascensiunea si vom vorbi despre ele.

3. Compozitie. Jocul compunerii – compunerea jocului. O succinta introducere a copiilor in arta fotografica. Povesti despre parte si intreg vor alatura imaginile unor cuvinte bine alese.

4. Povesti invelite in muzica. Expeditie in tara sunetelor cu diversi insotitori: Mozart, Lully, Vivaldi. Nu e vorba neaparat de intemeierea ”culturii generale” ci de sondarea virtuozitatii prin povesti-evantai si povesti arteziene.

5. Sedinta cu parintii. Nu va ingrijorati dragi parinti, e vorba doar de o evaluare lejera a copiilor. Oricum, nu trebuie uitat ca cei care le deschid mintea si simturile copiilor spre lume sunteti voi.
Detalii curs

Loc: Fundatia “Calea Victoriei”

Lector: Mario Barangea

Data incepere: 5 Martie 2011

Ora curs: 11:00

Numar ateliere: 5

Varsta Minima: 5 ani

Varsta Maxima: 10 ani

Cost: 200 ron

Numar maxim persoane: 12

Leave a Reply