Ateliere de artă și reciclare creativă pentru întreaga familie

Creative Arts și creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează, în perioada martie-iunie 2014, o platformă complexă de opt ateliere pentru copii, la care părinții pot participa gratuit.

Atelierele se desfășoară în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 12:00-19:30, la sediul creart din strada Alexandru Lahovari, nr. 7, sector 1, București, în perioada martie – iunie 2014.

Structura platformei îmbină Recicloniarta și Atelierele de Meșteșuguri pentru copii, două categorii de cursuri care contribuie la afirmarea și dezvoltarea creativității și sociabilității copiilor.

Programul duminical Recicloniarta începe la ora 12:00 cu Atelierul de benzi desenate și reciclare creativă, unde copiii vor învăța să-și creeze singuri personajele preferate de benzi desenate.

Copiii care vor să înveţe să-şi construiască propriile instrumente muzicale, descoperind cum sună dopurile și farfuriile de plastic, ambalajele din aluminiu sau sulurile de carton, sunt aşteptaţi între orele 14:00-15:30 la Atelierul de muzică şi reciclare creativă.

Atelierul de Arte Plastice și reciclare creativă se va desfășura între orele 16:00-17:30, interval în care cei mici vorînvățabazele desenului şi ale picturii transformând role de carton, farfurii de plastic și PET-uri în jucării.

Duminica se va încheia cu Atelierul de tehnici handmade și reciclare creativă, unde copiii vor afla cum pot fi reinvetate cu stil role de scotch, PET-uri, nasturi și resturi de material textil, realizând decoraţiuni şi accesorii simpatice.Atelierul se va desfășura între orele 18:00 și 19:30.

Începând cu data de 15 martie debutează și platforma Ateliere de Meșteșuguri pentru copii organizate de creart, care cuprinde patru cursuri –Teatru Interactiv, Origami, Pictură pe sticlă, lemn și hârtie și Modelaj în lut.

În fiecare sâmbătă, de la ora 12:00 până la ora 13:30, cei mici vor învăța cum să vorbească și să respire corect, cum să susțină un discurs coerent și cum să-și cunoască propriul corp, își vor dezvolta atenția, spiritul de observație și imaginația în cadrul Atelierului de Teatru Interactiv, îndrumați de trainerul Simona Grumezea.

Între orele 14:00 și 15:30, copiii vor continua să-și dezvolte creativitatea la Cursul de Origami, unde vor răsuci hârtia și o vor transforma în flori, felicitări și iepurași.

Ziua continuă cu Atelierul de Pictură pe sticlă, lemn și hârtie, care se desfășoară de la ora 16:00 la ora 17:30. Timp de o oră și jumătate, cei mici vor deveni artiști și vor picta pe diferite materiale cu ajutorul pensulelor, degetelor și bețelor.

Micii meșteri vor experimenta arta tradițională românească și vor învăța să frământe lutul în palme la Atelierul de modelaj în lut, care va avea loc între orele 18:00 – 19:30. Îndrumați de trainerul Florina Mitrea, care susține și atelierele de origami și pe cele de pictură pe sticlă, lemn și hârtie, copiii vor crea obiecte decorative, figurine și flori și vor îmbrăca în lut diverse suporturi de sticlă sau plastic.

Părinții pot participa gratuit la ateliere alături de copiii lor, descoperind moduri creative de a petrece timp de calitate împreună.

Atelierele din cadrul Recicloniarta se desfășoară contra unei taxe de participare de 35 de lei/atelier, iar taxa de participare la Atelierele de Meșteșuguri pentru copii variază între 25 și 35 de lei/atelier, în funcție de curs.

Detalii despre programul atelierelor găsiți pe www.creativearts.ro, www.creart.ro și pe Facebook.com/CreativeArtsBucuresti și Facebook.com/Ateliere-de-Meșteșuguri-pentru-copii.

Cursurile se vor desfășura la sediul creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiţie al Municipiului Bucureşti din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, sector 1, București.
În funcție de complexitatea activității desfășurate, vârsta recomandată pentru participanţii la workshop-urile din cadrul platformei Ateliere de Creație pentru copii variază între4 şi 12 ani.

Înscrierea și obținerea de informații suplimentare se poate face zilnic, între orele 10:00 – 20:00, astfel: pentru detalii privind atelierele din cadrul Recicloniarta – prin e-mail la office@creativearts.ro sau prin telefon la 0721.321.890, iar pentru cele din seria Ateliere de meșteșuguri pentru copiiprin e-mail la ateliere@creart.ro sau al telefon 0733.331.324.

Leave a Reply