Călătorii printre plante și rime la Zeppelin Schule

coperta si martisor

-program de lectură interactivă pentru familii cu copii de 3 – 7 ani-

În perioada care a mai rămas până la Paștele ortodox, Asociația De dragul artei împreună cu Zeppelin Schule invită familiile cu copii de 3-7 ani, la un program inedit de lectură interactivă și joc: Călătorii printre plante și rime. În funcție de vreme, în sălile colorate sau în curtea interactivă a Zeppelin Schule din str. Icoanei, nr. 17A, copiii se vor juca și vor descoperi două cărți atractive ale editurii Cartea Copiilor: Călătorie printre ierburi și lumină de Iulia Iordan și Poezii din copilărie.

Înscrieri:

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: dragos@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesar să precizați data dorită, numele şi vârsta copilului).

Taxă de participare:

 • 30 lei/copil (părintele are acces gratuit)
 • 50 lei/2 frați (părintele are acces gratuit)
 • 70 lei/3 frați (părintele are acces gratuit)

Primul atelier, Călătorie printre ierburi si lumină, cel despre plante, va aduce jocuri despre ierburi, busuioc, cicoare și alte plante obișnuite dar utile. Autoarea, Iulia Iordan, sau Alexandra Cucu, educator-artist, aduc cu ele miresme și culori, caută împreună cu copiii nume de flori-fete, flori-culori, flori-veșminte și desenează cu cei mici plante –ghicitori. Apoi le strecoară culoare în tulpină, pe frunze și pe flori. Vă propunem așadar la începutul primăverii, un program despre mirosuri de câmp și culori de vară.

Dacă cei mici nu s-au jucat de-a poezia sau n-au învârtit rimele pe degete, sunt așteptați să țină în mâini o carte plină de vise colorate: Poezii din copilărie, pe numele ei. Cei mai mici dintre cititori vor căuta anotimpurile printre versuri și culori, cei mijlocii vor pune în scenă momente din carte, iar cei mai măricei vor deveni ei înșiși niște mici autori. La atelier se va trage cu ochiul spre tehnicile în care au lucrat ilustratorii cărții și se vor folosi și de altele noi. Repede, să prindem acceleratul! Ne va plimba prin ținutul poeziei.

Programele au drept scop încurajarea lecturii fie că este prin ochi de părinte, fie că este prin ochi și minte de copil, cititul de dragul cititului și de dragul lumii din jur, pentru că natura și versurile sunt două mijloace de a te cunoaște mai bine și a înțelege lumea mai profund.

Programele vor fi urmate de o scurtă prezentare pentru părinți a ofertei educaționale Zeppelin Schule care îmbină în mod fericit curricula românească cu metoda educativă germană ”pentru obișnuința de a gândi liber și pentru un spirit educat”.

Structura programelor:

 • sămbătă, 6 aprilie, ora 10.00 – Călătorie printre ierburi si lumină –pentru copii de 3-5 ani
 • sămbătă, 6 aprilie, ora 10.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 3-5 ani
 • sâmbătă, 6 aprilie, ora 11.30 – Poezii din copilărie – pentru copii de 5-7 ani
 • sâmbătă, 6 aprilie, ora 11.30 – Călătorie printre ierburi si lumină –pentru copii de 5-7 ani
 • duminică, 7 aprilie, ora 10.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 3-5 ani
 • duminică, 7 aprilie, ora 10.00 – Călătorie printre ierburi si lumină – pentru copii de 3-5 ani
 • duminică, 7 aprilie, ora 11.30 – Călătorie printre ierburi si lumină – pentru copii de 5-7 ani
 • duminică, 7 aprilie, ora 11.30 – Poezii din copilărie – pentru copii de 5-7 ani
 • sâmbătă, 13 aprilie, ora 10.00 – Călătorie printre ierburi si lumină –pentru copii de 3-5 ani
 • sâmbătă, 13 aprilie, ora 10.00 – Poezii din copilărie –pentru copii de 3-5 ani
 • sâmbătă, 13 aprilie, ora 11.30 – Poezii din copilărie – pentru copii de 5-7 ani
 • sâmbătă, 13 aprilie, ora 11.30 – Călătorie printre ierburi si lumină – pentru copii de 5-7 ani
 • duminică, 14 aprilie, ora 10.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 3-5 ani
 • duminică, 14 aprilie, ora 10.00 – Călătorie printre ierburi si lumină – pentru copii de 3-5 ani
 • duminică, 14 aprilie, ora 11.30 – Călătorie printre ierburi si lumină – pentru copii de 5-7 ani
 • duminică, 14 aprilie, ora 11.30 – – Poezii din copilărie – pentru copii de 5-7 ani

Școala primară cu predare în limba germană ca limbă maternă, Zeppelin Schule este recent înființată cu sediul pe str. Icoanei nr. 17A, chiar în casa pictorului Arthur Verona care dă numele cunoscutei străzi. Misiunea asumată a școlii este aceea de a-i ajuta pe copii să-și formeze propria gândire, de a forma personalități si nu persoane. Metodele de predare, curriculum-ul român și cel german, activitățile de curs, dar și cele de afterschool precum și atitudinea față de copii au la bază o perspectivă actuală asupra educației construită pe doi piloni: creativitate (în sensul larg, de folosire și încurajare a imaginației) și inovație (ca modalitate de punere în practica a ideilor, de găsire a unor soluții). (www.zeppelinschule.ro)

Leave a Reply