Cetatea Vesela, vino sa descoperi ce iti place. 6 – 8 ani.

Cetatea Vesela. Descopera ce-ti place

Credem ca o copilarie in care explorezi, inveti si descoperi ce iti place este o copilarie frumoasa, necesara pentru o viata frumoasa. Dezvoltam o cetate, crestem impreuna.

Acest program se bazeaza pe principala resursa pe care un copil o are: CURIOZITATEA.
Pornind de la aceasta resursa vom construi o cetate, timp in care copiii vor putea sa isi foloseasca curiozitatea de a afla lucruri despre ei dar si mai important vor invata sa-si mentina curiozitatea activa si sa descopere ce le face placere.

Consideram ca a afla ce-ti place trebuie sa fie o preocupare continua, motiv pentru care in Cetatea Vesela oferim, prin joc, experiente diverse si multe astfel incat copiii sa inceapa acest demers de autocunoastere si dezvoltare.

Dezvoltarea unei cetati le ofera copiilor posibilitatea de a participa ei insisi in mod activ si direct la intemeiere si consolidarea unei comunitati. Ei sunt cei care vor stabili regulile dupa care se vor ghida pe parcursul jocului, isi vor asuma diverse roluri si responsabilitati, vor crea usor-usor o comunitate functionala.

Obiective
In mod direct, programul sprijina copiii pe urmatoarele 5 arii:

  • Sociala – dezvoltarea capacitatea de a stabili, a mentine si dezvolta relatii etice si constructive cu cei din jur
  • Fizica – dobandirea si dezvoltarea abilitatilor motrice
  • Intelectuala – dezvoltarea capacitatii de intelegere a lumii inconjuratoare
  • Creativa – cultivarea curiozitatii si exprimarea libera a imaginatiei
  • Emotionala – intelegerea si lucrul cu propriile emotii, increderea in sine, intelegerea nevoilor si emotiilor celorlati

Structura programului o gasiti aici:
http://www.atelierulcudetoate.ro/programul-pentru-copii-2280/

Leave a Reply