Descopera personajele de poveste prin Teatru (7-12 ani)

Descopera personajele de poveste prin TeatruFundatia Calea Victoriei invita copiii sambata 16 noiembrie, de la ora 15:00, la atelierul Descopera personajele de poveste prin Teatru, sustinut de Marcela Andrei, actrita cu o indelungata experienta de lucru cu copiii la Teatrul Ion Creanga.

Obiectivul pricipal al acestui curs este dezvoltarea interesului pentru lectura in randul copiilor. Ne vom apropia de carti altfel decat la scoala, prin discutii libere la care cei mici sunt incurajati sa participe si prin adaptarea unor exercitii preluate din arta actorului.

Copiii vor intelege care este deosebirea dintre o poveste citita si una ecranizata. Imaginatia, creativitatea, dezvoltarea increderii in fortele proprii, sunt avantajele unei povesti citite. Copiii invata astfel sa gandeasca singuri, sa aleaga intre bine si rau, inteleg mai usor partea frumoasa a vietii, dar si faptul ca exista o latura negativa a ei.

Atelierele sunt interactive si au doua parti – una teoretica si una practica. Dezvoltarea limbajului, imbogatirea vocabularului, dezvoltarea expresivitatii faciale si fizice se urmaresc atat in partea teoretica cat si in partea practica a atelierelor.

In partea teoretica, vom clarifica notiuni ca pozitiv, negativ, amintire, personaj, conflict, etc. Partea a doua a atelierelor este alcatuita din exercitii preluate din arta actorului si adaptate pentru copii.

La partea practica a ultimului atelier pot participa si parintii.

Temele celor cinci ateliere sunt:

  • Atelierele 1 si 2: Personaje pozitive din povesti; Personaje negative din povesti

Povestile pe care vom lucra: Alba ca zapada, Craiasa zapetii, Frumoasa din padurea adormita, Printul fermecat

  • Atelierul 3: Povesti speciale

Povesti: Ratusca cea urata, Fetita cu chibrituri, Muzicantii din Bremen, Tinerete fara batranete

  • Atelierul 4: Povestile lui Ion Creanga
  • Atelierul 5: Concluzii si o mica demonstratie la care sunt invitati parintii

Lector: Marcela Andrei
Data incepere: 16 Noiembrie 2013; Ora curs: 15:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, sambata
Varsta Minima: 7 ani; Varsta Maxima: 12 ani
Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate): 225 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
INSCRIERE LA CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

Leave a Reply