Jules Verne si inventiile extraordinare din epoca 1900 (8-13 ani)

Fundatia Calea Victoriei invita copiii sambata 22 martie, ora 15:00, la evenimentul Jules Verne si inventiile extraordinare din epoca 1900 (8-13 ani), sustinut de istoricul Monica Neatu.

Vom descoperi impreuna universul descris de indragitul scriitor francez Jules Verne (1828-1905), fie ca ca am inceput sau nu sa ii citim romanele. Dar ca sa intelegem mai bine calatoriile si aventurile fantastice imaginate de romancier, ne vom opri asupra epocii in care a trait.

Veti fi uimiti sa aflati ca Insula misterioasa, 20.000 de leghe sub mari, Ocolul pamantului in 80 de zile, De la pamant la luna au fost inspirate de modul in care vedeau oamenii de atunci viitorul si, mai ales, noile descoperiri tehnice de la sfarsitul secolului XIX (fotografia, automobilul, cinematograful, telefonul).

In jurul anului 1900, nenumarate descoperiri i-au facut pe strabunicii nostri sa se gandeasca la viitor si sa inceapa sa nascoceasca tot felul de povesti si imagini legate de vremurile care vor veni. Asa au aparut aventuri fantastice, calatorii inimaginabile si tot felul de locuri misterioase, unde nu se putea ajunge decat cu ajutorul unor nave inventate de invatati plini de multa imaginatie si curaj.

Daca vreti sa aflati cum arata lumea care l-a inspirat pe Jules Verne, sa intelegeti de ce si-a imaginat asa viitorul si ce este un roman science-fiction, va invitam la acest atelier interactiv. Ne vom amuza impreuna cu nenumarate desene, fotografii si inventii din epoca. Vom descoperi ce este un gramofon, cum arata primul telefon, vom viziona si comenta un film faimos, inspirat de un roman a lui Verne (Georges Melies, Voyage dans la Lune/Calatorie pe Luna, 1902). Iar apoi ne vom reaminti si cateva experimente inedite din epoca.

Acest atelier interactiv ne descopera universul lui Jules Verne dintr-o perspectiva interdisciplinara, pentru a stimula astfel curiozitatea si interesul copiilor pentru lectura.

Lector: Monica Neatu
Data: 22 Martie 2014; Ora: 15:00
Varsta Minima: 8 ani; Varsta Maxima: 13 ani
Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate): 25 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

Leave a Reply