S-a lansat prima platformă de ateliere de dezvoltare a creativităţii copiilor

S-a lansat prima platformă de ateliere de dezvoltare a creativităţii copiilor care îmbină arta, reciclarea creativă și meșteșugurile tradiționale.

Creative Arts și creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează, începând din 14 februarie, prima platformă de workshop-uri pentru copii care îmbină arta cu reciclarea creativă și meșteșugurile tradiționale. Atelierele se vor desfășura în fiecare zi de weekend la sediul creart din strada Alexandru Lahovari, nr. 7, sector 1, București, în perioada februarie – mai 2014.

Structura platformei îmbină Recicloniarta și Atelierele de meșteșuguri pentru copii, două categorii de cursuri care contribuie la afirmarea creativității și dezvoltarea imaginației copiilor.

Recicloniarta cuprinde o serie ateliere mixte de arte și reciclare creativă organizate de Creative Arts. Structurată în patru module, Recicloniarta combină reciclarea creativă cu diverse categorii de arte, precum muzica, artele plastice, tehnicile handmade și realizarea de bandă desenată. Fiecare dintre cele patru cursuri este compus din șase ateliere săptămânale a câte două ore. Îndrumați de trainerii Creative Arts, copiii vor experimenta diferitele tipuri de artă într-o atmosferă veselă, devenind totodată mult mai responsabili față de mediul înconjurător.

La atelierul de „Handmade şi reciclare creativă” de sâmbătă, de la ora 16:00, cei mici vor reinventa cu stil role de scotch, PET-uri, nasturi și resturi de material textil şi vor realiza, prin tehnici handmade de bază, decoraţiuni şi accesorii simpatice.

Duminica, de la ora 10:00, copiii pasionaţi de desene animate sunt invitaţi la atelierul de „Benzi desenate şi reciclare creativă”, unde vor învăța să-și creeze singuri personajele preferate şi să le ilustreze povestea pe suporturi neconvenţionale.

Copiii care vor să înveţe să-şi construiască propriile instrumente muzicale, descoperind cum sună dopurile și farfuriile de plastic, ambalajele din aluminiu sau sulurile de carton, sunt aşteptaţi duminica, de la ora 13:00, la atelierele din cadrul modului de „Muzică şi reciclare creativă”. Tot duminica, între orele 16:00 și 18:00, în cadrul modulului de ”Arte plastice şi reciclare creativă”, cei mici vor învăţa bazele desenului şi ale picturii, dar nu pe coli obişnuite de hârtie, ci pe role de carton, farfurii de plastic, cartoane de ouă sau PET-uri.

Începând din 15 februarie debutează și Atelierele de meșteșuguri pentru copii organizate de creart, o platformă de workshop-uri structurată în trei sesiuni de lucru diferite ca tematică și tehnică, ce își propun să exploreze domeniul vast al artei, de la olărit și pictură pe sticlă până la procedeul confecționării produselor manufacturate. Fiecare sesiune este compusă din două ateliere săptămânale desfășurate pe parcursul a două ore, în care cei mici își vor dezvolta creativitatea, vor deprinde anumite abilități practice și, în același timp, vor învăța să recunoască şi să aprecieze tradiţiile autentice româneşti.

În cadrul Atelierelor de meșteșuguri pentru copii se va desfăşura sâmbăta, între orele 10:00 și 12:00, modulul „Mărțișoare”. Astfel, timp de trei săptămâni, copiii vor învăța să realizeze mărțișoare româneşti reciclând hârtie, prin metoda quilling, îndrumați de doamna profesor Rodica Andreescu. Tot sâmbăta, între orele 12:00 și 14:00, cei mici vor învăța să se joace cu sticla și culorile la „Atelierul de pictură pe sticlă”.

Copiii care participă la cursuri nu trebuie să aducă de acasă decât energie și voie-bună, deoarece toate instrumentele și materialele necesare (materiale reciclabile, pensule, culori, carton colorat, material textile, mărgele, hârtie, etc.) sunt puse la dispoziția lor de către organizatori.

Atelierele din cadrul Recicloniarta se desfășoară contra unei taxe de participare de 280 de lei pentru modulul de 6 ședințe, iar taxa de participare la Atelierele de meșteșuguri pentru este de 90 de lei pentru modulul de 3 ședințe.

Detalii despre programul atelierelor găsiți pe www.creativearts.ro, www.creart.ro și pe Facebook.com/CreativeArtsBucuresti și Facebook.com/creartpmb.

Cursurile se vor desfășura la sediul creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiţie al Municipiului Bucureşti din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, sect. 1, București.
În funcție de complexitatea activității desfășurate, vârsta recomandată pentru participanţii la workshop-urile din cadrul platformei Ateliere de Creație pentru copii variază între 4 şi 12 ani.

Înscrierea și obținerea de informații suplimentare se poate face zilnic, între orele 10:00 – 20:00, astfel: pentru detalii privind cursurile din cadrul Recicloniarta – prin e-mail la office@creativearts.ro sau prin telefon la 0721.321.890, iar pentru cursurile din seria Ateliere de meșteșuguri pentru copii prin e-mail la ateliere@creart.ro sau al telefon 0733.331.324.

Leave a Reply