PICTURA, ACTORIE, BUNE MANIERE SAU ASTRONOMIE LA SCOALA DE ARTE SI MANIERE

fundatia calea victorieiPentru ca toti copiii s-au intors din vacanta cu forte proaspete, Fundatia Calea Victoriei le-a pregatit ateliere variate si pline de creativitate.

De la pictura, actorie si bune maniere prin teatru pana la ateliere de inventat povesti sau astronomie, atelierele din luna septembrie sunt prilejul ideal pentru cei mici sa isi valorifice energia stransa de-a lungul verii. Prin jocuri si exercitii interactive, micutii cursanti isi pot dezvolta imaginatia, invata lucruri interesante si isi fac noi prieteni.

Incepand cu 21 septembrie, vom face Primii pasi in Arta (4-6 ani) impreuna de Teodora Varzaru, artist plastic. Pe parcursul celor 5 intalniri, copiii se vor familiariza atat cu tehnici de desen si pictura, cat si cu alte tehnici plastice precum colajul, modelajul, sculptura. Fiecare atelier va oferi o alta experienta vizuala, o noua intalnire cu un material sau o tehnica artistica pe care la gradinita sau in scoala cei mici nu au timpul sau ocazia sa o experimenteze.

Tot pentru ei am pregatit atelierul Primii pasi in Actorie (4-6 ani), din 28 septembrie, sustinut de actrita Smaranda Caragea, vocea cunoscutului personaj Hannah Montana. Prin jocurile interactive si captivante de la cursul de initiere in teatru, ne formam puterea de concentrare, descoperim competitia, dar si acceptarea greselilor, ne dezvoltam capacitatea de a actiona si ne antrenam atentia distributiva. Fiecare copil este incurajat sa isi exprime parerea, original si in conformitate cu subiectul la acest atelier.

Din 23 septembrie, descoperim miraculosul cer instelat la Atelierul de Astronomie pentru copii (8-13 ani) cu Adrian Sonka, coordonatorul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucuresti. Copiii vor afla ce este o stea cazatoare, cum au aparut constelatiile, ce se intampla atunci cand e eclipsa si isi vor imagina cum ar fi viata pe alta planeta. Ultima sedinta a cursului se va tine la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”, unde copiii vor face propriile observatii astronomice.

La Atelierul de inventat Povesti si Scriere creativa (8-12 ani) din 27 septembrie, Ana Maria Ciobanu le va dezvalui copiilor regulile unui altfel de joc: cel de-a cuvintelor. Vom citi povesti (basme populare, povesti anglo-saxone, povesti clasice) şi ne vom imagina personaje noi. Exercitiile de scriere creativa le vor stimula imaginatia copiilor si-i vor ajuta sa creeze texte cu unghiuri unice de abordare si invataturi desprinse din orizontul personal.

Tot in 27 septembrie incepe Atelierul de pictura Jocul de-a culoarea (7-12 ani), cu Maria Irina Balan. Ne jucam cu acuarele, lut sau hartie si descoperim impreuna elementele unei compozitii. La acest atelier desenam, pictam si modelam obiecte, iar spre final iesim din atelier si facem o vizita la muzeu, unde privim mai cu atentie operele de arta.

Ghidati de Marcela Andrei, actrita la Teatrul Ion Creanga, copiii vor invata cateva reguli esentiale de bune maniere la Atelierul de Bune maniere si politete prin Teatru (7-12 ani) care va incepe sambata, 28 septembrie. Cum ma prezint? Cum imi primesc musafirii? Ce cadouri este potrivit sa fac? Cum este politicos sa folosesc telefonul? Sunt doar cateva dintre situatiile pe care cei mici vor invata cum sa le gestioneze corect.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul nostru pentru copii: http://www.scoaladeartesimaniere.ro/ sau ne puteti suna la mobil: 0723 167 892 si telefon fix: 021-321.30.22.

Pentru inscrieri si informatii ne puteti scrie la CONTACT@VICTORIEI.RO.

Leave a Reply