Poveste fara sfarsit – dezvoltarea creativitatii prin povesti

story_timePovestile sunt prezente in viata noastra in fiecare zi. Alese cu grija si spuse cu arta, povestile echilibreaza, armonizeaza, hranesc, ofera exemple, modele, ne invata cum sa rezolvam probleme, sadesc seminte si le ajuta sa incolteasca si sa creasca.

De aceasta data, lasand POVESTEA FARA SFARSIT si invitandu-i pe copii sa gaseasca unul (sau mai multe!), o parte din lucrurile care se intampla in lumea lor interioara de fiinte in crestere se va exprima prin simboluri si metafore.

Construim o punte intre fantezie si realitate, un mod de a crea ceva frumos si util, un antrenament pentru cum isi construiesc copiii propriile povesti de viata: in loc sa li se para ca le sunt date, ca „asa e viata, n-ai ce-i face”, vor avea intr-o mai mare masura puterea sa creeze ce-si doresc.

Atelierul le va solicita copiilor in mare masura imaginatia. Copiii isi exerseaza rabdarea, amanarea sau chiar suprimarea unor impulsuri, invata sa respecte regulile. Isi dezvolta inteligenta emotionala, pentru ca lucreaza cu emotii si imaginează consecintele variantelor de actiune. Copiii isi imbunatatesc abilităţi de limbaj, de recunoaştere a gândurilor şi emoţiilor celorlalţi, de socializare şi de flexibilitate cognitivă.

Atelierul contribuie la dezvoltarea copiilor intre 4 si 10 ani prin:

• Stimularea creativitatii
• Dezvoltarea abilitatilor de a lucra in echipa
• Dezvoltarea motricitatii fine
• Crearea deprinderilor de rezolvare a problemelor

Atelierul include 2 sedinte in care copiii se familiarizeaza cu cadrul general al povestii, isi asuma diferite roluri pe parcursul construirii ei, contribuie la definirea variantelor de incheiere si la alegerea unui final unic (sedinta 1). Odata ce povestea este definita, ea este pusa in scena, construindu-i-se decoruri, costume si fiind jucata intr-un mic spectacol de catre copii (sedinta 2).

Atelierul este facilitat de Mihaela Racovita, psiholog si profesor cu experienta in lucrul cu copiii de varsta prescolara si scolara.
Mama a unei fetite de 4 ani, Mihaela este o mare iubitoare de povesti cu talc.

Tarif: 90 Ron/copil sau 80 Ron/copil pentru frati, pentru 2 sedinte.

Nu uita sa te inscrii pe www.AtelierulCuDeToate.ro pana pe 24 mai 2013!

Leave a Reply