Povestea tablourilor – picturi, istorii, teatru

nicolae-grigorescu-fetita-cu-basma-rosieUneori, aflandu-ne in fata unui tablou, il privim ca pe o simpla imagine. Dar, de fapt, ce a dorit sa transmita pictorul, ce model a avut si ce emotii a trait?
Nu cumva personajele sunt de fapt in miscare? Florile sunt poate o parte dintr-o poveste? Copacul poate mai exista?

Vom privi impreuna cu copiii 4 tablouri ale unor cunoscuti pictori romani si le vom recompune povestea. Copiii devin scriitori, regizori si actori intr-o piesa de teatru neconventional.
Traim intens – lasam ochii deschisi si ne imbogatim cu imagini, simtim emotii si ne exprimam corporal, cream personaje si le dam viata.

Cu ochi de copil admiram in galeria noastra vestita “Fetita cu basma rosie” a lui Nicolae Grigorescu, “Anemonele” lui Luchian, portretul celor “Trei Frati”, copiii lui Tonitza, dar si “Femeie in parc” al lui Aman ori poate alte tablouri care ne vor inspira.
Care va fi povestea lor? Sa ne lasam surprinsi!

Atelierul se adreseaza copiilor cu varsta intre 5 si 10 ani si urmareste sa-i apropie pe copii de arta, pe care sa o inteleaga si o sa integreze. In acelasi timp, le da celor mici posibilitatea de a se exprima liber, a comunica prin teatru, a invata sa transmita propriile emotii si sa inteleaga emotiile celorlalti.

Cand? Duminica, 14 aprilie 11.30 – 13.00
Unde? Atelierul cu de toate, Str. Ardeleni 32, sect. 2

Si pentru ca intreg week-end-ul este dedicat artei, poti alege sa participi la si la “Film & dans” (sambata 13 aprilie), platind doar 65 Ron!

Detalii si inscrieri pe www.AtelierulCuDeToate.ro pana pe 12 aprilie.

Leave a Reply