Povestea unei civilizatii misterioase: mayasii si lumea lor disparuta

Fundatia Calea Victoriei invita copiii sambata 26 aprilie, ora 15:00, sa descopere Povestea unei civilizatii misterioase: mayasii si lumea lor disparuta, la un eveniment de cultura generala si de istorie captivanta, sustinut de Monica Neatu.

Patrundem impreuna intr-o lume care a fascinat nenumarati exploratori si invatati. Mayasii, caci despre ei este vorba, au lasat in urma lor o civilizatie dominata de monumente cu planuri secrete si inscriptii plina de enigme.

Exploratorii europeni, printre care si Cristofor Columb, au descoperit, cu uimire, in Lumea Noua, o civilizatie straveche cu povesti si ritualuri transmise din generatie in generatie. Cu ajutorul imaginilor, dar si a nenumarate povesti, vom incerca sa intelegem secretele civilizatiei mayase.

In calatoria noastra imaginara, vom patrunde in faimoasele piramide in trepte si vom incerca sa aflam cum au fost inaltate. Vom vorbi despre regii prea puternici care purtau podoabe bogate si un sceptru impodobit cu serpi. Apoi ne vom amuza cu hieroglifele si secretele calendarului mayas.

Cu ajutorul unor fresce minunat colorate, vom reconstitui scene din viata cotidiana, iar la final vom cauta un raspuns la intrebarea: Cum a inceput declinul acestei civilizatii stralucitoare? Nu vom uita nici de temutii conchistadori si comorile cautate de acestia in insule si paduri uitate de lume.

Atelierul se adreseaza tuturor copiilor curiosi si dornici sa descopere, in joaca, secretele unor civilizatii de mult apuse. Cu ajutorul imaginilor, a textelor si a filmelor documentare, cei mici vor putea intelege mai bine povestea unei civilizatii misterioase si modul in care calatorii europeni au interactionat cu aceasta.

Lector: Monica Neatu
Data: 26 Aprilie 2014; Ora: 15:00
Varsta Minima: 7 ani; Varsta Maxima: 12 ani
Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate): 25 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

Leave a Reply