Primavara aceasta se poarta nasturii – Versatili si jucausi, nasturii sunt, sezonul acesta, in topul preferintelor de accesorizare

Atelier handmade_nasturiCreative Arts – centru de dezvoltare a creativitatii – prezinta una dintre tendintele acestui sezon: accesorizarea cu nasturi. Preferati atat pentru personalizarea liniilor vestimentare lansate primavara aceasta cat si ca element central pentru realizarea de bijuterii, nasturii sunt, cu siguranta, o alegere cu potential creativ.
In ultimele sezoane, accesorizarea cu nasturi a fost preferata altor tipuri de personalizare datorita versatilitatii acestor elemente de design considerate, de multe ori, lipsite de importanta. Potentialul lor creativ vine, in primul rand, din varietatea coloristica si de forma si apoi din multitudinea de materiale din care sunt produsi. Toate aceste caracteristici fac din nasturi elementul perfect atat pentru imprimarea unei personalitati aparte unei tinute noi prea simple sau pentru transformarea unui element vestimentar de care purtatorul s-a plictisit.
Mai mult decat atat, nasturii pot sta cu usurinta drept baza pentru o multitudine de accesorii handmade. Cu putina imaginatie, o papiota de ata, un ac si, eventual, un pistol de lipit, in doar 2 ore persoanele cu putina indemanare vor crea accesorii precum: coliere, braţari, cercei sau broşe care aduc un plus de culoare ţinutelor de zi cu zi.
Anca Spiridon, trainer Creative Arts la Atelierul de introducere in tehnici handmade afirma: „Cred in accesorii si in accesorizare. Cred ca o tinuta poate fi preluata dintr-o vitrina, de pe un site sau de pe catwalk fara sa fie filtrata prin personalitatea celui sau celei care o poarta. In schimb, un accesoriu este ca o prelungire a stilului nostru. Alegem constient sa il adoptam si din acest motiv trebuie sa reflecte adevarata esenta a stilului personal. As vrea ca macar o data, toata lumea sa construiasca o tinuta in jurul unui accesoriu si sa poata observa diferenta pe care o face acesta. Cineva a spus odata ca nu avem suflet, ci suntem un suflet. Avem un trup si, as putea adauga, ne purtam sufletul pe dinafara prin toate aceste manifestari marunte sau statement.”
In cadrul workshopului sustinut de Anca Spiridon nasturii sunt la mare cautare. Insa, pe langa aceasta metoda de accesorizare, timp de 12 sedinte saptamanale, participantii vor trece in revista principalele tehnici de realizare a bijuteriilor si accesoriilor handmade printre care: modelaj, beading, wiring, accesorii textile, reciclare creativa. Atelierul este sustinut zilnic, in cursul saptamanii, la Centrul Cultural Calderon (strada Jean Louis Calderon, nr. 39), intre orele 10:00 si 20:00 si in weekend la Universitatea Romano-Americana (Bd. Expozitiei, Nr.1B), intre aceleasi ore, iar materialele sunt incluse in contravaloarea de 600 RON a modulului (platibila in doua rate).
„Cum fiecare dintre noi are un os creativ, fie ca e un os in degetul mic sau o intreaga coloana vertebrala, noi ne-am gandit ca prin cursul de Introducere in handmade sa il punem la treaba si le asteptam pe toate doritoarele de „miscare creativa” sa se exerseze alaturi de noi.”, a concluzionat Anca.

Despre Creative Arts
CREATIVE ARTS este un centru de cultivare a creativitaṭii, creat ȋn scopul descoperirii ṣi dezvoltarii potenṭialului creativ care se afla ȋn fiecare dintre noi, fie ca suntem copii sau adulṭi. CREATIVE ARTS realizeaza o gama larga de ateliere, pentru toate varstele, folosind tehnici mixte pentru promovarea artei sub toate formele ei. Astfel, pasionaṭii de arte frumoase vor putea studia, sub coordonarea specialiṣtilor, noṭiuni teoretice ṣi practice de: pictura ṣi mozaic, desen maga, design textil, arta foto ṣi retouching fotografie de moda, ceramica ṣi modelaj, design interior, reciclare creativa, creaṭie de bijuterii ṣi alte accesorii, muzica, actorie/improvizaṭie ṣi stand-up comedy.
Nota pentru editori:
Pentru detalii cu privire la programul cursurilor, numarul de locuri disponibile precum si costuri va rugam accesati: http://www.creativearts.ro/
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Anca Spiridon: anca@creativearts.ro; 0721 321 890 – informatii inscrieri evenimente si cursuri
Augustina Vasile: office@creativearts.ro; 0749 902 807 – informatii generale Creative Arts

Leave a Reply