Șezătoare cu fluiere și povești

Anul acesta am dat drumul unui nou proiect dedicat copiilor:”Sâmbăta copiilor la Green Hours”
In fiecare sâmbătă, intr-o frumoasa sala de la Green Hours, vă propunem o serie de ateliere dedicate copiilor: ateliere de teatru, povești, muzică, bricolaj..
Atelierele au loc de la ora 11.00.

Participarea se face doar pe bază de înscriere pe emailul beatriceiordan@yahoo.com
.La toate atelierele dedicate copiilor părinții pot participa gratuit sau pot să-și petreacă timpul la Bistro-ul din sala alăturată.
Saptamâna viitoare ( 21 februarie) vă așteptăm la atelierul muzical: “La sezatoare cu fluiere si povesti”,un atelier pentru copii de la 4 ani si părinții lor.
Public țintă: copii mai mari de 4 ani (În mod excepțional realizăm o versiune a acestui atelier și pentru adulți)

Durata: 60 de minute

Ținut de: Beatrice și Florin Iordan

Ne propunem apropierea copiilor de instrumentele muzicale traditionale romanesti, de basmul popular si, in general, de traditiile romanesti printr-un atelier ce va imbina crampeie de teatru, muzică, joc, dans, improvizatie, voie buna si multa, multa copilărie.

În cadrul acestor ateliere vor fi prezentate numeroase instrumente tradiţionale româneşti (diverse instrumente de suflat: fluiere, caval, cimpoi, instrumente cu corzi: cobză, braci, ţambal diferite instrumente de percuţie: drâmbă, tobă, dairea) etc.
Apoi, copiii vor realiza împreună cu noi fundalul sonor al unui basm cu ajutorul unor instrumente nonconventionale: betisoare, clopoţei, scoici, beţisoare, pietricele etc. Nici teatrul nu va fi uitat. Cu ajutorul unui moment de teatru de umbre – ce-i care nu-l cunosc îl vor descoperi acum – vor trebui să recunoască timbrul instrumentelor folosite in piesă. Momentul de teatru va fi in sine o încântare vizuală şi auditivă. În fine, atelierul se va încheia cu un mic moment de dans: copii vor fi invitati sa se prinda in joc pe melodia fluierului.

Leave a Reply