Tabăra de creație și recreație: Copiii se dezvoltă prin artă!

Tabara de creatie si recreatieVara înseamnă pentru școlari mult timp liber, excursii cu părinții sau vacanța la țară, iar pentru cei mai mici este cel mai frumos anotimp, când pot își pot petrece majoritatea timpului afară, la joacă. Oricum ar fi, această perioadă trebuie exploatată la maxim de către părinți, pentru a le oferi copiilor experiențe unice, care să-i ajute în dezvoltarea lor armonioasă.

Tabăra de creație și recreație, organizată de Asociația Împreună Pas cu Pas și Coloritoria, își propune ca prin opt ateliere artistice să stimuleze creativitatea copiilor, să le dezvolte capacitatea de autocunoaștere și control și să le perfecționeze tehnicile de comunicare și comportamentul. Dezvoltare personală prin distracție!

Tabăra este împărțită în două sesiuni, fiecare de câte 8 ateliere pe parcursul lunii iulie, respectiv august, și include următoarele: atelier de pictură/desenat/colorat, atelier modelaj, atelier decoupaje (tehnica șervețelului), atelier colaj/quilling/origami, atelier margelit, atelier reciclare creativă, teatru de păpuși/umbre și atelier ornamente florale. Atelierele sunt susținute de psihoterapeuți cu experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii, specialiști în terapii creative, învățare experiențială și dezvoltare personală, precum și de artiști ce creează obiecte handmade.

În Tabăra de creație și recreație se pot înscrie toți copiii între 3 și 14 ani, urmând să fie împărțiți pe grupe, în funcție de vârstă și de gradul de dificultate a activităților. Costul de participare este de 300 lei, incluzând toate materialele necesare, iar locul de desfășurare este în zona Pieței Romane, pe Str. Mihai Eminescu nr. 42, București.

“Activitățile pe care le-am pregătit copiilor sunt o formă de terapie prin artă, fiind mult mai ușor pentru ei să se exprime prin imagini, de exemplu, decât prin cuvinte. Atelierele le permit micuților să își exprime liber și creativ emoțiile, ideile, anxietățile și dorințele, facilitând în același timp comunicarea și relaționarea. Atenția și gândirea sunt stimulate, stresul este redus, iar încrederea în sine și îndemânarea cresc. Copilăria este etapa descoperirilor și a acumulării de abilități și deprinderi, care le asigură copiilor independența de mai târziu.”, a afirmat Nicoleta Burlacu, Președinte Împreună Pas cu Pas.

”Această tabără are menirea de a antrena resursele creative ale copiilor și de a le oferi ocazia de a se exprima liber în manifestările lor artistice. Acesta este drumul spre libertate și către o minte deschisă, iar părinții trebuie să încurajeze astfel de acțiuni. Îi așteptăm pe toți copiii să creăm și să ne recreem împreună!”, a completat Ruxandra Popa, Fondator Coloritoria.

Cei interesați de Tabăra de creație și recreație au la dispoziție următoarele date de contact: tel. 0741050473/ 0723231212 sau e-mail: tabaracreatie@yahoo.com.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/199445466871142/

Leave a Reply