Toamna vine cu ateliere noi la Gradinita Kidolino

A venit toamna si chiar daca frigul ne-a gonit de la Roaba de Cultura, Kidolino isi continua seria de ateliere de creativitate si reciclare creativa.
Incepand din luna octombrie, Gradinita Kidolino da startul proiectului educational: HOINARI PE PLANETA CREATIVA. Este o initiativa pornita din suflet, care isi propune incurajarea activitatilor comune pentru copii si parinti.
In cadrul fiecarui atelier, echipa parinte-copil va crea, indrumata de designer-ul Madalina Tomulesei un obiect inspirat din culturile stravechi (Cultura chineaza, japoneza, greceasca, dacica, civilizatia incasa, etc.).
Totodata, antrenati de muzica traditionala, vom porni pe urmele vechilor popoare, pentru a descoperi traditiile, obiceiurile, curiozitatile si superstitiile acestora.
Vom zugravi impreuna amintiri de neuitat, cladite pe un fond distractiv, educativ si creativ, iar parintii si copiii vor avea ocazia de a se percepe unul pe celalalt dincolo de tiparele comune de relationare, de a lucra impreuna ca o adevarata echipa, experimentand astfel noi trairi si emotii profunde si constructive.
La final, vom expune obiectele create si vom servi o minigustare in ton cu tematica aleasa.
Primul atelier va avea tema BONETA DE INDIAN si se va desfasura sambata, 4 octombrie, incepand cu orele 11:00.
Vom descoperi impreuna aspecte interesante ale civilizatiei precolumbiene a Americii. Cum traiau, ce mancau, ce munci practicau si cum se imbracau oamenii acelor vremuri ?
Vom intra in detaliul vestimentar al culturii amerindiene si vom construi in cadrul acestui curs de creatie cate o boneta de indian.
Toamna aceasta vine cu o noua provocare din partea afterschoolului Kidolino. In colaborare cu artist/profesor de germana Oana Ionel, am initiat un nou proiect educational “DEUTSCH DURCH KUNST FUR KINDER UND ELTERN” (Germana pentru copii si parinti prin metode artistice) care isi propune sa fie inceputul unei platforme de curs pentru copii si parinti avand ca obiectiv invatarea limbii germane printr-o metoda care sa vizeze si artele plastice.
Va asteptam, cu drag, sa descoperiti lumea si altfel!


Ioana Cosmescu
email: ioana.cosmescu@kidolino.ro
0722.731.981
Str. Scoala Herastrau, nr. 11, sector 1, Bucuresti
www.kidolino.ro

Leave a Reply