Educație non-formală și dezvoltare personală pentru copii

Educația non-formală este una dintre cele mai noi abordări ale învățării, activitățile didactice devenind astfel mai plăcute. Acest tip de educație oferă copiilor un cadru favorabil dezvoltării individuale, punându-se accentul pe caracteristicile și aptitudinile fiecărui copil în parte.

Metoda abordată, în cadrul cursurilor de dezvoltare personală organizate la Club TinArt, împletește atent utilul cu plăcutul prin faptul că prezintă informațiile într-un mod mai accesibil. Un alt plus pe care îl aduce acest tip de educație non-formală este acela că, deși activitățile se desfășoară în cadrul unui grup, oferind ocazia de socializare și competiție, cei mici sunt apreciați pentru caracteristicile și aptitudinile personale, individuale. Prin intermediul jocului și experienței directe, copiii devin mai cooperanți, își exersează abilitățile logico-matematice, inteligența verbal-lingvistică și vizual-spațială, memoria, sociabilitatea, creativitatea și mișcarea.

Fie că vorbim despre copilăria timpurie sau perioada școlară, jocul și activitățile cu caracter ludic ocupă un loc important în viețile copiilor, în această perioadă atât de importantă în ceea ce privește dezvoltarea lor. Prin jocuri de rol, și nu numai, învățarea și descoperirea sinelui se întâmplă natural, cu veselie și voie bună. declară profesor-coordonator Ingrid Tudoran, specialist în psihologia copilului și științele educației.

In desfășurarea cursurilor de la Clubul TinArt se folosesc mijloace diverse precum:
– Jocuri de rol (îi ajută pe copii să socializeze, să-și învingă timiditatea)
– Experimente (folosite drept suport pentru temele abordate, facilitează procesul învățării practice)
– Jocuri de masă/carduri tematice (vizează dezvoltarea inteligeței logico-matematice și emoționale, a creativității)
– Fișe de lucru (individuale și de grup)
– Jocuri de construcție (cu reguli prestabilite, cu sau fără suport vizual)
– Explicația/Conversația/Problematizarea
– Materiale specifice activităților practice (acuarela, spuma colorată, plastelina, lutul etc.)
– Exerciții și jocuri simbolice (stimulează creativitatea și imaginația)

Cursurile de dezvoltare personală, organizate de Club TinArt, sunt dezvoltate pe categorii de vârstă și dedicate copiilor cu vârsta între 2 și 12 ani. Acestea se organizează săptămânal, sub formă de abonament lunar, vinerea cu începere de la ora 18.00, cu taxă de participare de 200 lei / lună (4 ședințe). Înscrierile se fac la adresa inscrieri@tinart.ro sau la număr de telefon: 0740.26.11.87.

O mare varietate de cursuri pentru copiii cu vârsta între 6-14 ani sunt organizate la Clubul TinArt, într-o locație centrală, chiar la ieșirea de metrou Piața Victoriei (Bd-ul Iancu de Hunedoara nr.2, bl H6, sc. 1, et.2, ap. 6, sector 1, Bucuresti). Dintre acestea menționăm: pian, chitară, vioară, canto, micul antreprenor, limbi străine, arte plastice, artă reciclată, teatru, dezvoltare personală, bune maniere, micul programator, șofer de mic, șah, înot, karate, dans, balet etc. Mai multe detalii: www.tinart.ro sau Facebook.com/TinArt

Leave a Reply