Leonardo da Vinci – un creator de geniu si inventiile sale minunate (7-12 ani)

Leonardo da Vinci – un creator de geniu și invențiile sale minunate (7-12 ani)Fundatia Calea Victoriei ii invita pe copii, sambata 20 aprilie, de la ora 11.00, la evenimentul: Leonardo da Vinci – un creator de geniu si inventiile sale minunate, sustinut de istoricul Monica Neatu.

Scopul atelierului este sa stimuleze imaginatia si curiozitatea celor mici, nenumarate picturi ii vor ajuta sa inteleag contextul epocii si insemnatatea Renasterii in cultura europeana. Calauze ne vor fi si o serie de imagini cu machetele inventiilor tehnice ale lui Leonardo da Vinci.

“Dragi copii, vreti sa aflati povestea unui inventator de geniu? Sa patrundeti in atelierul sau si sa ii descoperiti secretele? Daca da, va invit intr-o calatorie imaginara, in lumea Renasterii italiene si franceze. Cu ajutorul imaginilor, dar si a inventivitatii si curiozitatii voastre, vom scoate la iveala picturi si masinarii minunate, nascocite de unul dintre cei mai mari creatori ai epocii, Leonardo da Vinci. “-Monica Neatu

Pictor, sculptor, muzician, matematician, inginer si arhitect, Leonardo a trait la curtile celor mai mari principi ai timpului. El a fost cel care le-a pictat portretele, le-a impodobit palatele si a proiectat nenumarate masinarii pentru timpurile de pace, dar si de razboi.

Prin intermediul a nenumarate imagini vom afla cum s-a transformat pictura catre 1450, vom descifra tainele unor tablouri celebre, precum Gioconda, si ne vom minuna de toate inventiile epocii. Imaginatia ne va ajuta sa intelegem istoria masinariei zburatoare, a sistemelor hidraulice si de elevatie sau a automatelor create de Leonardo da Vinci pentru serbarile de la curtea franceza.

Lector: Monica Neatu

Data: 20 Aprilie 2013; Ora: 11:00

Varsta Minima: 7ani; Varsta Maxima: 12 ani

Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate): 25 ron

Locatie: Fundatia Calea Victoriei, Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Leave a Reply