Micile Vedete din România își confirmă valoarea la festivalurile internaționale

Maruca Stancu (11 ani), actriță în filmele Școlii Micile Vedete, a fost aleasă președintele juriului la Festivalul Internațional de Film pentru Copii din Iran.

Prima școală de film și televiziune pentru copii din România, Școala Micile Vedete, a marcat ieri o nouă performanță. Maruca Stancu (11 ani ), cursantă în cadrul școlii, se află saptamâna aceasta la Teheran, unde a fost aleasă președintele juriului unuia dintre cele mai mari festivaluri internaționale de film pentru copii din lume. Este pentru al doilea an consecutiv când Micile Vedete din România ocupă cea mai importantă poziție, un lucru care nu s-a mai întâmplat in istoria de aproape 30 de ani a festivalului. Anul trecut, Niki Iftimoaie (12 ani) a fost apreciat și votat în unanimitate de catre copiii din peste 10 țări din întreaga lume.

Maruca Stancu

Maruca a jucat deja în mai multe filme pentru copii printre care „Aventurile Micilor Vedete în parc” și „Mașina de facut teme” ce au participat la prestigiosul Festival Internațional de Film de la Cannes în 2014 și anul acesta, în 2015.  La finalul săptamânii ea va înmâna câștigătorului Marele Premiu al Festivalului și va sustine un discurs pe scena unei săli impresionante în fața a peste 2000 de persoane. Ea ne-a declarat: „A fost o șansă extraordinară pentru mine să ajung aici. Văd în fiecare zi foarte multe filme pentru copii și mă motivează să fiu și eu din ce în ce mai bună, iar ceea ce am învățat la Școala Micile Vedete, cum să mă prezint, să nu am emoții și chiar să țin un discurs pe scena m-a ajutat să fiu aleasă președintele juriului”. În această perioadă toți copiii talentați ce vor să calce pe urmele Marucăi pot veni la preselecțiile organizate de școală.

Festivalul Internațional de Film pentru Copii din Iran

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”, www.micilevedete.ro, este un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovative, special create și adaptate pentru copii: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii. La 5 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 20 de filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, dintre care 5 au fost selecționate la Festivalul de Film de la Cannes, în 2015, 2014, 2012, 2011 și 2010. Filmele sunt realizate de surorile Ariana Pendiuc (regizor) si Ema Pendiuc (producător).

Persoană de contact:

Flori Mihalache
Coordonator Cursuri si Proiecte
Scoala de Film si Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”
0736.868.209
www.micilevedete.ro

Leave a Reply