Apartamente Constanta. Cele mai mari ieftiniri din tara.

constantaPana ca Romania sa intre in zona crizei financiare, preturile de pe piata imobiliara au cunoscut o continua si accelarata crestere. Situatia s-a schimbat insa o data cu noile reguli economice care au redus drastic entuziasmul investitorilor din domeniu, afectand intreaga piata imobiliara din Romania.

Pentru cumparatori insa, vestile bune ar putea veni din afara Bucurestiului. Daca esti interesat de cumpararea unei locuinte intr-un din cele mai mari orase din Romania, trebuie sa stii ca preturile au cunoscut scaderi substantiale, Constanta fiind unul dintre aceste orase, conform ultimelor date oferite de imobiliare.ro.

Cel mai mare procent al constantenilor, care cauta sa isi achizitioneze un apartament, sustin ca desi preturile au scazut semnificativ, acestea sunt in continuare mari. In comparatie cu alte mari orase, ca Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca sau Iasi, piata imobiliarelor din Constanta inregistreaza o crestere a cotei de piata, fapt datorat celor mai mari ieftiniri din ultimele 12 luni la garsoniere si apartamente cu 2 si 3 camere.

In ianuarie 2013, indicele Imobiliare.ro calculat pentru apartamentele din Constanta a ajuns la 968 de euro pe metru patrat util, fata de 999 de euro pe metru patrat la inceputul anului 2012. Pe langa aceste puncte forte pe care piata imobiliara constanteana le inregistreaza, exista si vesti mai putin imbucuratoare. Desi peste 40% din cumparatori sunt dispusi sa plateasca in jur 40.000 de euro pentru un imobil, oferta constanteana nu este adaptata la cerintele si nevoile acestora.

Scaderea din ultimul an a pretului apartamentelor din Constanta difera insa si de tipul imobilului (nou sau vechi) sau de numarul de camere (garsoniere, apartamente cu doua sau trei camere).

In ceea ce priveste segmentul de garsoniere, Constanta este orasul care a inregistrat cea mai mare reducere de pret, de 14,3% pe parcursul unui singur an. Pretul mediu este acum de 844 de euro pe metru patrat util, in comparatie cu 985 de euro, in luna ianuarie a anului trecut. Locul doi, pe acest segment, este ocupat de capitala, care a inregistrat o scadere de doar 5,2 procente.

De asemenea, pe segmentul de apartamente de doua camere in Constanta, marja de scadere inregistrata este de 7.3%, fata de Timisoara, care se afla pe locul doi, cu o scadere de 6.7% pe segmentul mentionat mai sus.

In cazul unitatilor cu trei camere, primul loc este ocupat de Bucuresti in clasamentul scaderilor de pret, urmat de Timisoara si pe locul trei Constanta. Aici, apartamentele cu trei camere costa cu 3,9% mai putin decat la inceputul anului 2012, respectiv 869 de euro pe metru patrat util, fata de 904 euro pe metru patrat util.

Conform Acord Imobiliare, preturile medii de achizitie intalnite pe piata imobiliara Constanta sunt urmatoarele:
• Garsoniera: 48.000-60.000 euro
• Apartament 2 camere: 55.000-70.000 euro
• Apartament 3 camere: 85.000-90.000euro
In conditiile actualei piete caracterizata de preturi scazute, achizitionarea unui apartament in Constanta, chiar si ca locuinta de vacanta, poate fi o decizie inteleapta. Desi ritmul dezvoltarii a fost incetinit, investitiile imobiliare raman totusi in preferintele romanilor.

Leave a Reply