Comunicat Eveniment Inapoi la Serviciu

back to workCe amalgam emoțional trăiește mama când, lăsându-și copilul de numai câteva luni sau anișori cu o bonă sau într-o grădiniță, se întoarce la serviciu. Anxietate și încântare, vinovăție și determinare, tristețe și entuziasm, stres și încredere în sine. Cu unul sau mai mulți copii, nu este nicio îndoială: cariera poate merge mai departe atacând vârfurile.

TOP MOTIVE PENTRU CARE SĂ PARTICIPI

Pregătește-te temeinic pentru interviu intr-un cadru realist, provocator și concret. Prima Impresie: Ținută. Atitudine. Limbaj corporal.
Învață și exersează cu un specialist în Recrutare și Selecție Resurse Umane cum să răspunzi încrezătoare “la obiect” și să pui întrebări profesioniste în cadrul interviului de angajare astfel încât la final candidatura ta să fie selectată cu ușurință de angajator.
Optimizează interacțiunea față în față Tu și Angajatorul. Cum gândește, interpretează și valorizează Angajatorul experiența maternității versus cum trăiești tu reîntoarcerea la serviciu. Drepturi legale.
Stimularea abilităților de (re)integrare în domeniul profesional. Între atașament și separare, dependență și independență.

ELEMENTE-CADRU IMPORTANTE

Chiar și astăzi în HR miturile și adevărurile privind reîntoarcerea mamelor la serviciu după finalizarea concediului pentru creșterea și îngrijirea copilului, se împletesc mai mult ca oricând. Nevoia mai mare de zile libere, de sincronizare a concediilor de odihnă cu vacanțele școlare ale copiilor, lipsa de implicare și entuziasm la serviciu sunt numai câteva.
A te întoarce la serviciu nu înseamnă că îți abandonezi copilul.
Cercetările inițiate de Economic and Social Research Council (UK) și conduse de Dr. Anne McMunn privind întoarcerea mamelor la serviciu și comportamentul psiho-emoțional al copiilor evidențiază că cele mai mari probleme de comportament le au copiii ai căror mame nu lucrează. Scenariul ideal pentru copii este acela de a trăi in familii în care ambii părinți au joburi plătite.

DETALII ORGANIZATORICE

Dată workshop: 18 Mai 2013, 09:00 – 13:00
Cost: 150 lei/ pers., 250 lei/ dacă mai vii cu o prietenă.
Workshop-ul este susținut de Nicoleta Capătă – Manager HR Flanco, cu experiență profesională de peste zece ani în domeniul recrutării și selecției de personal, și Camelia Chețu – Psihoterapeut si specialist in Psihologie Organizațională.
Evenimentul se va desfășura pe principiul Learning by Doing cu jocuri de rol, exerciții provocatoare, simulări și intrumente de evaluare psihologică folosite în domeniul resurselor umane.
Înscrieri: email office@motherhood.ro, Tel.:0721.608.096. Dată limită pentru înscrieri – 15 Mai.
www.motherhood.ro

Leave a Reply