Curs de Comunicare Nonviolentă pentru Parinti

22-23 februarie 2014

Oportunitate pentru părinţi de a învăţa să relaţioneze mai armonios cu copiii, metoda Comunicării Nonviolente (CNV) a fost concepută şi dezvoltată de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg. Este un mod de interacţiune care ne ajută să creăm relaţii bazate pe compasiune şi respect reciproc, şi să rezolvăm conflictele în mod paşnic, în beneficiul tuturor.

Pe parcursul acestui curs, vom explora moduri în care le putem da celor mici o educaţie bazată pe valori şi vom descoperi cum se poate susţine un mediu de siguranţă şi creativitate printr-o atitudine empatică – un mediu în care copiii învaţă şi contribuie de drag, şi unde nu există pedepse sau recompense.

Cursul începe sâmbătă, 22 februarie (10:00 – 17:30) şi se încheie duminică, 23 februarie (10:00 – 14:30).

În ambele zile ne vom întâlni la sediul ACNV, Strada Bucovina nr. 1A, etaj 4, apt. 49, Sector 3 Map

Numărul de locuri este limitat la 12. Pentru inscrieri si alte detalii folosiţi adresa de mail monica@nonviolenta.org (Monica Reu).

Formator

Monica Reu împărtăşeste metoda CNV din anul 2004 şi este formator autorizat CNFPA. Este singurul trainer român de Comunicare Nonviolentă certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite. Organizează şi susţine workshop-uri în România şi Polonia pentru cadre didactice, părinţi şi cupluri. Din anul 2007 este preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă (www.nonviolenta.org) cu sediul în Bucureşti, organizaţie ce are ca scop promovarea principiilor CNV în societatea românească. Programul Educaţie Empatică s-a născut din dorinţa ei de a împărtăşi cu părinţii un instrument de relaţionare ce poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Unul dintre învăţătorii săi într-ale comunicării empatice este fiica ei, Emma, în vârstă de tre ani.

Structura

  • Sâmbătă 22 februarie, 10:00-17:30

Identificarea elementelor de limbaj şi gândire care blochează comunicarea

Cunoasterea de sine, calea catre parenting constient
Principiile de bază şi cei patru paşi ai Comunicării Nonviolente
Identificarea nevoilor copiilor, indiferent de modul în care aceştia se exprima

Valoarea empatiei in relationarea cu copiii

  • Duminică 23 februarie, 10:00-14:30

Capcanele pedepselor şi ale recompenselor
Recunoştinţă şi apreciere
Cum ne ajută Comunicarea Nonviolentă în situaţii dificile, conflicte, blocaje de comunicare

One thought on “Curs de Comunicare Nonviolentă pentru Parinti

Leave a Reply