Big Lunch pentru educație – cel mai mare prânz cu strângere de fonduri din România Tu ce aduci la masă?

Asociația Shakespeare School pentru Educație a fost selectată în proiectul The Big Lunch Bucharest, cel mai mare prânz cu strângere de fonduri din România, care va avea loc pe 27 septembrie. Evenimentul, organizat de Fundația Comunitară București, după o idee Eden Project din Marea Britanie, este primul de acest gen din țară și își propune să strângă fonduri pentru 15 cauze sociale. Bucureștenii le pot susține participând la evenimente și donând sau chiar organizând propriul prânz cu donații alături de prieteni, rude, colegi.

Una dintre cauzele susținute de proiectul The Big Lunch Bucharest este programul Engleza pentru Viață, prin care peste 200 de tineri voluntari predau limba engleză copiilor din medii defavorizate, din 35 de centre sociale din București și din țară.

Pentru aceasta cauză se vor organiza sâmbătă, 27 septembrie, două prânzuri caritabile prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație și-a propus să mobilizeze cât mai multe persoane pentru a face o schimbare în comunitate, susținând educația copiilor din centre sociale și în același timp implicarea tinerilor voluntari în proiect.

Participanții vor găti, vor mânca, vor dona și își vor face noi prieteni, toate pentru un scop nobil. Fondurile obținute vor fi folosite pentru achiziționarea de manuale pentru orele de limbă engleză susținute în cadrul proiectului Engleza pentru Viață.

Astfel, Asociația Shakespeare School pentru Educație își va deschide porțile pentru a primi oaspeții la masă, la sediul din strada Tokio nr. 9., începând cu ora 11.00. Cei care vor să se implice sunt așteptați să se alăture prânzului cu ceva gătit chiar de ei, să deguste din bunătățile celorlalți participanți și să contribuie cu donații pentru susținerea proiectului.

De asemenea, Cooku Bau, Kiss the Cook și Delice Corner vor găti gustări delicioase, susținând, la rândul lor proiectul Engleza pentru Viață. Cei care doresc să participe sunt așteptați la sediul Cooku din Strada Ziduri între Vii, complex Doamna Ghica Plazza, sâmbătă, începând cu ora 17.00. Evenimentul se va desfășura sub forma unui bufet, iar donația va fi de 60 lei/ persoană.

Despre Asociația Shakespeare pentru Educație
Asociația Shakespeare School pentru Educație este o entitate non-profit, fondată în anul 2011 din dragoste pentru copii și din convingerea că o educație de calitate le poate schimba perspectivele. Prin proiectele sale, Asociația sprijină copiii din medii defavorizate, dar și tinerii talentați să își urmeze pasiunile și să aibă succes în România și nu numai, contribuind astfel la crearea unei societăți mai bune.

Proiectul Engleza pentru Viață a debutat în iunie 2013, cu 26 de voluntari și 5 centre sociale și a crescut rapid la 35 de centre sociale și peste 300 de voluntari implicați în proiect la acest moment. Cu ajutorul voluntarilor, peste 900 de copii au primit lecții interactive și non-formale de limba engleză.

Leave a Reply