Protecția Perineului Pre, Intra și Postpartum

17_file1Programul de Sănătate pentru Mame și Sugari organizează Simpozionul ”Protecția Perineului Pre, Intra și Postpartum” pentru profesioniștii din specialitățile perinatale

Programul de Sănătate pentru Mame și Sugari organizează Simpozionul ”Protecția Perineului Pre, Intra și Postpartum” duminică, 26 ianuarie. Evenimentul este dedicat medicilor ginecologi, moașelor, asistenților medicali, kinetoterapeuților și studenților la ginecologie în ani terminali.

Simpozionul medical organizat sub egida Programului SAMAS va avea ca subiect principal îngrijirea perineală, reunind următoarele teme de discuție:

  • Tehnici de protecție a perineului pacientei pre, intra și postpartum
  • Model de succes în pregătirea perineului pentru naștere
  • Tehnici de protecție a perineului în asistarea nașterii vaginale
  • Model de succes în recuperarea abdo-perineală postpartum

La eveniment vor participa, în calitate de invitate speciale, Bernadette Schaffner, membră a Federației Moașelor din Elveția și fondatoare a Casei de Nașteri Les Cygognes, moașă cu experiență de 35 de ani în practica obstetricală, și Fannie Frossard Sorrentino, fizioterapeut specializat în programe de pregătire perineală prenatală și recuperare abdo-perineală postpartum. Cele două invitate vor prezenta studii de caz și practici care și-au dovedit eficiența în protecția perineului intrapartum.

Pregătirea perineală pentru naștere și recuperarea abdo-perineală postpartum sunt integrate în cursurile de consiliere perinatală oferite de Programul de Sănătate pentru Mame și Sugari. Acestea vor fi disponibile începând cu luna februarie, prin intermediul asistenților SAMAS specializați.

”Îngrijirea perineală are o deosebită importanță pentru orice femeie, indiferent de modalitatea prin care aduce pe lume un copil. În România, există foarte puține programe de pregătire și recuperare perineală, comparativ cu țările occidentale. Din acest motiv, cunoștințele în domeniu nu sunt vaste, lucru pe care ne-am propus să-l schimbăm. Acest simpozion dedicat îngrijirii perineale este un prim pas în îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, pe care îl vom continua prin intermediul cursurilor de consiliere perinatală SAMAS.”, declară Ana Măiță, Purtător de Cuvânt al Programului SAMAS.

Programul SAMAS este recomandat de OAMMR (Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România), SRP (Societatea Română de Pediatrie), Facultatea de Moașe și Asistenți Medicali, SNMF (Societatea Națională de Medicină a Familiei). Pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile programului, puteți să accesaţi site-ul www.mamesisugari.ro.

Leave a Reply