“Sfaturile lui David” Părinte și copil – O poveste în care creștem sănătos

Teatrul Ion Creangă, în colaborare cu “Grădinița lui David”
anunță un nou proiect dedicat părinților si copiilor: “Sfaturile lui David” Părinte și copil – o poveste în care creștem sănătos.

Ca orice părinţi responsabili şi dedicaţi, ne dorim tot ce este mai bun pentru puiul nostru. Facem tot posibilul, ca fiecare clipă petrecută cu el să fie unică, fără a pierde nici măcar un moment din farmecul şi dulceaţa copilăriei. Insă, de multe ori, ne întrebăm: Este suficient doar să stăm cu copilul cât de mult putem? Sau contează în egală măsură şi calitatea timpului petrecut împreună?

După îndelungi căutări, am decis să vă împărtăşim răspunsurile la aceste întrebări prin intermediul proiectului “Sfaturile lui David”.
Raluca Bazar, director “Grădinița lui David”, a clădit acest proiect de suflet, pentru noi, toţi acei părinţi care dorim în continuare să petrecem timp calitativ cu copiii noştri, fără a fi privaţi de nevoile şi libertăţile noastre ca şi adulţi. Acest proiect vine din sufletul unei mame, care a învăţat să fie o mămică degajată şi fericită , datorită unui omuleţ, pe nume David.
“Tot ceea ce mi se întâmplă în ultimii şase ani, sunt sub stricta călăuzire şi planificare a fiului meu, David! Tot el, m-a învăţat să am încredere în mine şi să mă iubesc aşa cum sunt. Poate aşa, veţi înţelege de ce totul este cu el, pentru că totul este despre el“, ne-a mărturisit ea.

Acest proiect, încearcă să schimbe acel ceva, care, de multe ori, ne face să folosim expresii precum “Grea este meseria de părinte!” sau “Cine are să-i trăiască, cine nu, să nu-i dorească” sau ” Bătaia este ruptă din rai”. Experienţa noastră vă poate demonstra contrariul, şi nu doar atât! Prin intermediul tematicilor săptămânale, vă putem împărtăşi mici secrete, de altfel cunoscute de noi toţi, însă uitate, în lupta fiecăruia de a fi un părinte perfect.
Orice părinte poate învăţa să-şi ghideze constructiv propriul copil, motiv pentru care, la cursurile “Sfaturile lui David” , părinţii sunt invitaţi să vină însoţiţi de copiii lor. Trei joi pe lună, educatori calificaţi şi profesori specializaţi pe psihopedagogie te vor învăţa cum să-ţi dozezi joaca şi cum să comunici mai bine cu copilul tău. La sfârşitul fiecărei luni, alături de noi, va fi chiar Urania Cremene, certificată ca şi expert în parenting de catre Parent’s Toolshop Inc SUA, care ne-a declarat:
“De cele mai multe ori, intențiile părinților și educatorilor sau profesorilor sunt aceleași: un copil fericit, cu stima de sine ridicată, responsabil implicat în familie și societate. De multe ori, însa, parteneriatul familie – grădinița sau școala, devine greoi – părinții doresc ce-i mai bun pentru copil, educatorilor le este greu să explice metodele adoptate de ei. Îmi doresc ca acest proiect să deschidă un astfel de dialog și intențiile să devină realitate! Rolul meu este să ofer parinților tehnicile de care au nevoie, pentru a-și ajuta copilul, în afara grădiniței sau școlii, să devină cea mai bună variantă a lui.”

Pentru acei părinţi, care cred în continuare că această calitate de a fi părinte poate fi extrem de placută, îşi deschide paginile “Sfaturile lui David”, nou proiect inițiat de Teatrul Ion Creangă și Grădinița lui David, în colaborare cu Trio Verde, în luna aprilie a acestui an, parte din programul Teatrul Ion Creangă. Spațiu viu.
Evenimentele vor avea loc, cu începere de la ora 18.00, în sala Ludoteca „Apolodor din Labrador” din
cadrul Bibliotecii Naționale a României (Blvd. Unirii nr. 22).

Taxa de participare este de 35 lei/părinte+copil, o parte din încasări urmând să fie redirecționată în vederea achiziționării de bilete, la spectacolele Teatrului Ion Creangă, pentru copii cu nevoi speciale sau care provin din centre de plasament.
Înscrierile se realizează la nr de telefon: 0752012335 sau la adresa de e-mail: ontact@gradinitaluidavid.ro, iar programul și temele de discuție le puteti gasi, saptamanal, pe www.gradinitaluidavid.ro/sfaturile-lui-david sau pe www.teatrulioncreanga.ro

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local.

Trio Verde este un brand românesc, născut din atenție și preocupare pentru frumusețea naturală și dedicat unei ingrijiri cât mai sănătoase, ce cuprinde o gamă largă de uleiuri, unturi vegetale și ape florale pentru uz cosmetic.

Parteneri media: Itsy Bitsy, Agerpres, Bebelu.ro, BlitzTV, Didactic.ro, Evenimentul Zilei, GoKid, Grădinite.com, Grădinițe București, Intuitext, Observator Cultural, RFI România, Radio România Cultural, SuntPărinte.ro, UrbanKid.

Leave a Reply