Specialiști în psihologie și muzică discută despre impactul artei asupra copiilor

Invitatie

Școala de Artă „Ariodante” în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București vă invită marți, 12 noiembrie 2013, ore 17:30, în sala Mircea Eliade a bibliotecii, la evenimentul Tu îți ajuți copilul să descopere lumea prin sunete? – dedicat dezvoltării armonioase a copiilor prin intermediul artei. Specialiști în psihologie și muzică vă invită la o discuție despre impactul artei asupra copiilor, de când sunt în burtică și până în copilărie.

Dana Toma, Iuliana Sgîrcitu, Ana Nicolescu și Irina Besciu sunt cele care vor da sfaturi pentru a educa copiii într-un mediu cât mai plăcut și propice evoluției lor.

Dana Toma (Dasy) a adus în premieră în Romania, din Statele Unite ale Americii, programul Learn with Music. A absolvit Facultatea de Psihologie și Sociologie, 3 ani de canto și 4 ani la Institutul Teologic. În anul 2000, a plecat în America, unde a început lucrul cu compania The Music Class. Timp de 5 ani, a predat ore de pian după un concept inovator. A învățat mai intâi copiii să cânte după ureche, apoi le-a dat notele muzicale pentru a le învăța. Daisy intenționează să aducă acest program și în România.

În cadrul evenimentului, Daisy va spune, din experiența ei cu copiii și din studiile aprofundate, care sunt beneficiile pentru copii dacă îi expunem, de la câteva luni, la o limbă străină și mai ales, la muzică.

Iuliana Sgîrcitu (pianist) este recunoscută ca „Steluță a Parlamentului României”- titlu primit în 2002 datorită rezultatelor obtinute ca pianist. Iuliana desfășoară și activitatea de pedagog care a ajutat-o să descopere, să formeze și să șlefuiască într-un mod profesionist tinere talente. Simțind nevoia de un suflu nou în domeniu, Iuliana Sgîrcitu pune bazele Școlii de Artă „ArioDante”, unde a reușit să adune cei mai buni artiști tineri, alături de care să formeze o echipa dinamică, pasionată și dedicată activității școlii. În cadrul evenimentului, Iuliana va discuta despre impactul muzicii în dezvoltarea copiilor.

Ana Nicolescu scrie pe blogul Mămica Urbană despre cum să creștem armonios împreună cu copiii noștri. A lucrat 13 ani în presă și a organizat evenimente corporate. De 2 ani este mama Măriucăi și de 3 luni, mama Iuliei. Ana ne va povesti ce efecte are muzica asupra Mariucăi, care merge la Learn with Music de la vârsta de 6 luni.

Evenimentul Tu îți ajuți copilul să descopere lumea prin sunete? va avea loc pe 12 noiembrie 2013, ora 17:30, la Biblioteca Metropolitană – București, Sala „Mircea Eliade” de pe strada Tache Ionescu, nr. 4 ( zona Piața Romană). Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Cei interesați să ia parte la un eveniment sunt rugați să se înscrie la formularul de aici sau la numărul 0752.016.869, precizându-se numărul de persoane și un număr de telefon de contact. Din speakerii evenimentului fac parte Ana Nicolescu, Dana Toma, Iuliana Sgîrcitu și Irina Gabriela Besciu.

Școala de Artă „Ariodante” a luat naștere din dorința de a sprijini tinerele talente, dar și pentru a susține inițiativa tuturor celor care vor să descopere “limbajul” culorilor și al notelor muzicale. Astfel, Ariodante pune la dispoziție, atât copiilor, cât și adulților, o serie de cursuri de muzică (pian, chitară, vioară sau canto, artă plastică) sau cursuri de pictură, precum și ateliere de istoria sau teoria muzicii. Plecând de la premisa că artele ne unesc și ne aduc pe toți laolaltă, indiferent de vârstă sau preocupări, ArioDante a creat un mediu plăcut, primitor și prietenos unde își desfășoară activitatea profesori tineri, specializați, absolvenți ai UNMB și UNAB. Am reunit aici tineri artiști care formează o echipă dinamică, pasionată și creativă, astfel încât procesul de învățare și asimilare a informațiilor să fie plăcut și eficient.

Leave a Reply