ateliere istoria artei

Programul lunii septembrie 2011 Istoria Artei pentru cei mici

ateliere istoria artei

Atelierele interactive de istoria artei sustinute de Oana Marinache se adreseaza in special copiilor (incepand cu 3 ani) curioşi sa cunoasca lumea prin intermediul unor metode de educatie non-formala care sa le dezvolte imaginatia şi talentul artistic.
Scopul atelierelor este acela de a trezi interesul inca de la o varsta frageda spre alt fel de activitati decat calculatorul şi jocurile violente şi televizor, oferind o alternativa de petrecere a timpului liber, de preferat impreuna cu membri ai familiei. Incurajam prezenta parintilor!

Nedorind sa fie o simpla prelegere sau doar un curs de desen/pictura, va propunem cunoaşterea principalelor teme istorice şi artistice prin activitati interactive şi de creatie. Modalitatea de lucru consta in prezentari vizuale (reconstituiri, documentare) interactive urmate de activitati practice (desen, pictura, colaj, modelaj, decupaj, puzzle, asamblare) care au rolul de a fixa mai bine cunoştintele şi de a le dezvolta copiilor creativitatea şi spiritul artistic.

La solicitarea celor mici am introdus un atelier despre cosmos in septembrie 2011!

Loc de desfasurare: Galeria 418, Intrarea Armasului nr. 12, etaj 2 (prima la stanga dupa Tandarica, piata Lahovary)
Cost: 130 Ron programul lunar sau 50 Ron/intalnirea individuala (prezenta parintilor este inclusa). Atelierul despre dinozauri costa 150 Ron pentru procurarea oaselor de dinozaur/ schelet de asamblat. Materialele de lucru raman in posesia dvs. si prezentarile va sunt transmise pe e-mail. In cazul in care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa, banii nu se restituie pentru ca materialele de lucru si chiria se achita din timp. Inscrierile se termina pe data de 2 septembrie 2011. Atelierul se desfasoara daca sunt minim 10 copii inscrisi.

http://istoriaarteipentruceimici.blogspot.com/

istoriaarteipentruceimici@gmail.com

Oana Marinache, istoric de arta

1.Minunile Lumii Antice

Pornind de la cele sapte monumente ale lumii antice, programul este impartit in 4 ateliere si imperii ale lumii antice:
Egipt (Marea piramida si Sfinxul, Farul din Alexandria, Abu Simbel, Ramaseum, Valea Regilor si Reginelor, Karnak, Deir el-Bahri), Grecia (Teatru Epidaurus, statuia Zeus, Templu Efes, Mausoleu Halicarnas, Templu Delfi, Colosul din Rodos, insulele Santorini si Thera), Imperiul Roman (Baile Caracala, Piata Traian, Circus Maximus, Coloseum, palat Tivoli, arcuri de triumf, Pompei), Mesopotamia (Gradinile suspendate, Turnul Babel, Poarta Istar, ziguratul din Ur, orasele-cetate Uruk, Ninive, Nimrud)
Sambata, 16:30-18:00

2. Calatorie spatiala

Teorii ale creatiei-inceputurile universului, geocentrism si heliocentrism, Calea Lactee, planetele sistemului solar, diferite notiuni legate de galaxii, constelatii, stele, meteoriti, comete, gauri negre, fazele Lunii, eclipse solare si lunare, diferenta dintre astronomie si astrologie, Galileo si telescopul sau, zodii, vizita la Observator si povestea casei Urseanu. Activitati practice: colorare, pictare, decupaj, construire planeta, modelare nave spatiale din diverse materiale.
Sambata, 18:15-19:45

3. Lumea dinozaurilor

Ce poate fi mai fascinant pentru cei mici decat minunata lume a dinozaurilor? Inspirati de povestile lor, vom incerca sa recreem o lume de demult disparuta si sa aflam ce este adevarat sau mit. Temele propuse sunt: oua si pui, anatomie si asamblare oase de dinozaur, teoriile disparitiei, cum se formeaza fosilele, munca paleontologului, dinozaurii pitici de Hateg, mediul de viata si flora in Triasic, Jurasic si Cretacic, reptile marine si zburatoare, specii si caracteristicile unora dintre cei mai cunoscuti dinozauri.
Duminica, 16:30-18:00

4. Bizant si Evul mediu occidental

Duminica, 18:15-19:45, 4-25 septembrie 2011

I.Cadrul general cronologic si geografic

Dezintegrarea Imperiului Roman: impartirea teritoriala, popoare migratoare
Epoca lui Iustinian. Bizant-Constantinopole: monumente
Costumul bizantin-activitati practice

II.Cele 3 categorii sociale: calugarii, lucratorii, soldatii

Sistemul feudal
Imperiul lui Carol cel Mare
Viata intr-un castel medieval

III.Stilurile arhitecturale: romanic si gotic. Marile catedrale si manastiri

Ordinele manastiresti: benedictinii, dominicanii, franciscanii
Pictare pagina manuscris iluminat
Caderea Constantinopolului

IV.Orasele.Mestelugurile si ghildele

Ciuma bubonica
Ordinele cavaleresti. Cruciadele. Activitati cu cavaleri
Venetia: Vestul intalneste Estul

Leave a Reply