Secretul vorbirii cursive intr-o limba straina

Cum inveti cel mai usor o limba straina si cum reusesti sa nu o uiti? Multi dintre noi au fost chiar pasionati de o limba straina in timpul scolii, dar mai tarziu nu si-au mai gasit cuvintele pentru a raspunde la cele mai simple intrebari. Atunci care este cheia invatarii temeinice a unei limbi? Departe de a fi surprinzator, raspunsul este „conversatia”.

Primul pas este sa vorbesti intr-o limba straina, iar mai tarziu poti ajunge sa ti-o insusesti si chiar sa o folosesti in gandurile tale.

Acesta este rezultatul la care au ajuns participantii clubului de conversatie “English over a cup of tea”, organizat de centrul de invatare a limbii engleze, Shakespeare School.

Aici copiii si tinerii invata limba engleza intr-un mod relaxat, prin jocuri si conversatie cu un profesor nativ. „Este foarte amuzant si ne distram tot timpul. Chris nu stie deloc romana si nu avem de ales. Asa am invatat sa vorbesc cursiv si am ajuns sa si gandesc in limba engleza.”, spune Alexandra, in varsta de 15 ani. Copii sunt foarte bucurosi ca nu primesc teme pentru acasa si ca fiecare modul se incheie cu un Tea Party. „Clubul e super tare. Nu avem teme, dar vorbim in engleza non-stop fara sa ne plictisim!”, adauga Robert, 10 ani.

Pe langa fluenta, pronuntie mai buna si imbogatirea vocabularului, cursantii capata incredere in ei si mai ales, spontaneitate.

Satisfactia lor este mult mai mare cand isi pot formula ideile si au curaj sa le exprime, iar astfel vor fi mai motivati sa isi dezvolte si celelalte abilitati, comunicarea scrisa si cunostintele de gramatica.

Nu numai copiii au observat rezultatele, dar si parintii. Pentru ca au fost foarte entuziasmati de metoda invatarii prin conversatie, Shakespeare School a organizat un club de conversatie si pentru adulti. „Chris ne-a cucerit cu umorul lui englezesc. E foarte prietenos si deschis, iar abordarea e antrenanta si neconventionala.”, a marturisit un parinte, membru al clubului.

In curand incepe un nou modul al Clubului de conversatie, la care se pot inscrie cei care doresc sa exerseze limba engleza si sa isi dezvolte abilitatile de comunicare.

Pe site-ul www.shakespeare-school.ro puteti gasi mai multe detalii despre clubului de conversatie si inscriere.

PERSOANA DE CONTACT:

Marilena Lemnaru
Office Manager
Mobil: 0755.132.228
E-mail: dorobanti@shakespeare-school.ro
Website: www.shakespeare-school.ro
Blog: http://blog.shakespeare-school.ro
Facebook: www.facebook.com/shakespeareschool

Leave a Reply