36 de voluntari Smithfield şi Agroalim au împărţit bucurii la început de an şcolar, unui număr de peste 3.550 de elevi

Timişoara, 21 septembrie 2011: Prima săptămână a anului şcolar 2011 – 2012 a marcat debutul celei de-a V-a ediţii a programului de responsabilitate socială Smithfield “Din nou la şcoală”, un program de sprijin al accesului la educaţie şi de încurajare a performanţei şcolare. Anul acesta, în cadrul acestei iniţiative, au fost incluşi peste 3.550 de şcolari şi preşcolari din 65 localităţi din ţară.

Voluntarii Smithfield Prod şi Smithfield Ferme, motivaţi de bucuria adusă copiilor de acest program în anii precedenţi, au împărţit şcolarilor şi preşcolarilor din comunităţile învecinate, rechizite, ghiozdane, penare şi orare conţinând sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos, manuale şi cărţi.

Ca o noutate, programul “Din nou la şcoală” a fost preluat anul acesta şi de către Agroalim Distribution, compania de distribuţie a Smithfield, devenind astfel un program cu acoperire naţională. La început de an şcolar, voluntarii Agroalim din oraşele Bucureşti, Bacău, Baia Mare, Brăila, Braşov, Buftea, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara au împărţit bucurie copiilor angajaţilor Agroalim, alături de un rucsac cu penar sau – pentru cei mai mici – gentuţe echipate pentru gradiniţă.

Anul acesta, pentru a răspunde nevoilor de început de an şcolar, sub egida programului “Din nou la şcoală”, copiii Grădiniţei din Bacova beneficiază de mobilier exterior nou pentru parcul grădiniţei, oferit de către Smithfield. De asemenea, în cadrul acestui program, tuturor celor 200 de elevi ai Şcolii din Niţchidorf li s-au oferit manuale şcolare noi, pentru toate disciplinele şi toate clasele de învăţământ primar şi secundar.

“Este o datorie de onoare pentru noi să contribuim la asigurarea unui proces educaţional de calitate. An de an, prin programele noastre de responsabilitate socială, suntem prezenţi, în comunităţile locale, creând astfel, premisele unei reuşite – în acest caz, o reuşită şcolară. Astfel, ne bucurăm că până în prezent, prin acest program, 10.000 de copiii au beneficiat de sprijinul nostru direct, la început de an şcolar”, a declarat Bogdan Mihail, Preşedinte Smithfield România.

“Educaţia joacă un rol primordial în dezvoltarea personalităţii copiilor noştri, iar noi avem datoria să încercăm să le asigurăm condiţii optime de studiu. De aceea, încurajăm orice gest de resposabilitate civică a companiilor care înţeleg să participe astfel la viaţa comunităţilor din care fac parte”, a declarat Aura Danielescu, Directorul Şcolii Generale cu clasele I-VIII din Maşloc, judetul Timiş.

– Continuare în pagina următoare –

– Continuare din pagina anterioară –

Proiectul educaţional “Din nou la şcoala” a debutat în anul 2007 la iniţiativa Smithfield Ferme. Începând cu anul 2009, la acest program s-a alăturat şi compania Smithfield Prod. Din acest an, implementarea programului a devenit naţională, prin includerea localităţilor unde Agroalim Distribution desfăşoară activităţi.
În total, în cadrul celor 5 ediţii ale programului au fost deja incluşi aproximativ 10.000 de elevi din 91 localităţi din judeţele Timiş şi Arad (4 în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009 şi 40 în 2010).

Smithfield a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de responsabilitate socială, fiind, printre altele: sponsor şi partener oficial al programului “Milioane de oameni, milioane de copaci”, prima mişcare naţională de plantare de copaci din România, iniţiator al proiectului “Hrană pentru suflete” de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al iniţiativei naţionale de educaţie ecologică “Lumea ta? Curată!”, sponsor al proiectului “Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei”, un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de sprijinire a tradiţiilor şi culturii locale “Fii unul dintre noi!”.

Leave a Reply