Expozitia „Imagination”

Inperioada 3 – 5 mai 2011, Karen Rann (artist vizual, Marea Britanie) si Vanda Maria Sturdza (Scenograf ) au organizat la Carturesti, Str. Arthur Verona 13-15, o serie de workshopuri in cadrul proiectului european “Artists in Creative Education” (AICE). Cele doua artiste au lucrat timp de 3 zile, cu studentii de la U.N.A.T.C si cu elevi din scolile bucurestene, la realizarea unei instalatii tridimensionale care exploreaza tema creativitatii si a legaturii dintre creativitate si invatamant.

Instalatia realizata in timpul workshopurilor precum si alte proiecte vor putea fi vazute pana pe 15 mai in cadrul expozitiei “Imagination”, ce va avea vernisajul vineri, 6 mai 2011 orele 17.00 la Carturesti Verona.

Artists in Creative Education” organizeaza parteneriate intre scoli si artisti, in urma studiilor care arata ca  invatarea prin arta sporeste rezultatele bune in educatie. Acest model se practica in Europa de vest de ani de zile si functioneaza cu succes in scolile din Marea Britanie, Austria, Suedia si Olanda. In prezent  alte cinci tari din Europa centrala si de est, printre care si Romania, se alatura acestui demers. La finalizarea proiectului “Artists in Creative Education” va fi publicat un ghid transeuropean pentru artistii dornici sa colaboreze cu scolile.

 

 

Leave a Reply