Fundatia Acorns sprijina educatia din cresele si gradinitele de stat

In cadrul workshopului „Bebelusul tau e mai inteligent decat iti imaginezi! Ajuta-l sa se dezvolte la maxim!”(25 – 27 mai 2011), personalul din mai multe unitati educationale de stat din Bucuresti (crese, gradinite) va beneficia de instruire specializata, oferita gratuit de Fundatia Acorns, in cadrul proiectului 023 Early Education.

Restrangere nevoilor primilor 3 ani de viata la cele ce tin de ingrijire si ignorarea importantei educatiei in acest interval definitoriu in existenta individului sunt doar cateva dintre elemente ce au determinat lansarea proiectului 023 Early Education – „Ingrijeste educatia din crese”.

In cadrul acestei initiative, Fundatia Acorns organizeaza intre 25 si 27 mai 2011, cu sprijinul Principesei Marina Sturdza, al Societatii Academice Romane si al British Romanian Chamber of Commerce, un workshop ce reuneste specialisti in educatia timpurie din Anglia, Irlanda de Nord si Romania, in vederea conturarii unui profil complet al nevoilor de educatie specifice varstei 0-3 ani.

Teme precum „Comunicarea cu bebelusul” (workshop condus de Cathy Hamer),  “Personalitatea copilului, reguli si disciplina” (workshop condus de Carmen Anghelescu),    “Calitatea si importanta jocului pentru varsta 0-3 ani” (workshop condus de Siobhan Fritzpatrick, Mary Hull si Louise Keyes) abordeaza acele aspect definitorii in dezvoltarea armonioasa a bebelusului, esentiale in relationarea cu acesta, atat in mediul familial, cat si institutional. Evenimentul se va incheia cu prezentarea lui Jim Bagnola ce accentueaza importanta deschiderii si acceptarii schimbarii in mod flexibil.

Sustinerea educatiei din cresele si gradinitele de stat din Romania presupune, in primul rand, instruirea personalului care lucreaza in aceste unitati, in acord cu practicile specifice nivelului de varsta si, nu in ultimul rand, amenajarea acestor spatii cu obiecte (mobilier, jucarii etc) ce faciliteaza desfasurarea activitatilor educationale si atingerea potentialului maxim de dezvoltare al fiecarui copil.

“Fundatia Acorns isi asuma, alaturi de partenerii sai, rolul de promotor al educatiei timpurii in Romania si sustine participarea membrilor echipelor din cresele de stat din Bucuresti, in mod gratuit, la acest eveniment. Dorinta acestora de a-si largi aria de cunoastere si de a descoperi noi tehnici in lucrul cu copiii ne bucura si ne determina sa continuam sa atragem atentia asupra acestui aspect esential in dezvoltarea unor indivizi fericiti – etapa 0-3 ani.” declara Valentina Secara, General Manager Fundatia Acorns. “La finalul celor 3 zile vom organiza si o tombola caritabila, in vederea strangerii de fonduri pentru dotarea creselor din sectorul 3 cu material educational.” a adaugat Valentina.

Pentru mai multe informatii acesati www.acorns.ro.

Leave a Reply