O generație nouă, un trend nou pentru dezvoltarea copilului tau

O mână de artisti, psihologi si pedagogi din Capitală și-au propus să aducă un plus metodelor de educație tradiționale, folosind metode de învațare alternative, cu scopul de a încuraja limbajul creativ și comunicarea prin arta de la cele mai fragede varste.

Academia de creativitate “feel smART” este un centru de activităţi dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 1-13 ani, precum şi părinţilor acestora, și are ca scop stimularea creativităţii şi a încrederii în sine ca elemente esenţiale în dezvoltarea armonioasă a copiilor. Atelierele de creaţie pot fi ușor accesate, acestea situându-se în centrul Capitalei pe strada Caragea Ioan Vodă nr 2, din sectorul 1.

Academia de creativitate “Feel smART” este formată din artişti-părinți cu pregătire solidă în domeniul pedagogiei de artă, a terapiei prin artă, dar și a parentingului pozitiv, atestați profesional în România și Marea Britanie.

Alina Tudor, managerul de programe observă că în urma activităţilor cu cei mici aceştia îşi descoperă calităţile, devin mai răbdători şi mai perseverenţi prin faptul că îşi canalizează eforturile spre finalizarea unui obiect folosind tehnicile artei, acordă mai multă atenţie detaliilor şi îşi dezvoltă motricitatea, devin mai încrezători în propriile forţe şi autoapreciază rezultatul artistic. “Încurajez toţi părinţii, ca în timpul liber pe care îl au, să-l petreacă alături de copii efectuând activităţi creative pentru că vor asista la dezvoltarea unei personalităţi puternice a celui mic”, afirmă aceasta.

Coordonatorii proiectului stimulează creativitatea pe care fiecare copil o poseda în mod nativ, prin metode novatoare, evidențiindu-l prin activități ce au la bază fundamentul artistic și imaginativ, cat și metoda de învațare. Copiii își dezvoltă  încrederea în sine, comunicarea și relationarea în mod natural, prin forțe proprii.

Obiectivele academiei au nevoie de un mediu cald pentru a putea fi atinse şi necesită formarea  unei comunităţi  în acest centru, care să fie motivată de acelaşi mod de gândire. Academia de creativitate “feel smART” este un centru de activităţi multiple dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 1-13 ani, precum şi părinţilor acestora, si are ca scop stimularea creativităţii şi a încrederii în sine ca elemente esenţiale în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

“Copiii sunt extrem de încântaţi de faptul că reuşesc să creeze, sub îndrumarea personalului Academiei, bineînţeles, un obiect din lut care poate să ia forma unui animăluţ, unei flori sau a oricărui element prezent în imaginaţia celor mici. În plus, această activitate le stimulează manualitatea, creativitatea, dar şi disciplina, deci pe lângă o activitate distractivă, aceasta poate căpăta şi valoare educativă”, ne împărtăşeşte Alina Tudor, manager de programe la Academia de Creativitate.

Informații despre cursuri și orele de program pe www.feelsmart.ro

Stilurile de învățare utilizate descriu modul în care informația din exterior este acumulata și reținută de creierul nostru. În alte cuvinte, ele încearcă să arate cum învață oamenii. Modelul VARK propune patru stiluri de învățare – vizual, auditiv, chinestezic și prin citit sau scris. Acest model pornește de la ipoteza conform căreia dacă profesorul proiectează materialul de predat astfel încât să se potrivească unui stil de învățare, atunci elevul pe care acel stil îl caracterizează, va înțelege mai bine informația nouă și, în consecință, va avea rezultate mai bune.

Metodele folosite de inițiatorii proiectului, altele decat cele folosite în mod tradițional întalnite la învațământul de stat, sunt racordate la tendințele de abordare și stimulare a creativitatii copilului folosite cu succes în toată  Europa. Cursurile și programele noastre folosesc atitudinea pozitiva ca metoda de lucru, obținând astfel un mediu de lucru curat emoțional si prolific.

În Bucureşti, există un loc unde se organizează săptămânal sesiuni de playgroup tematice, în care scopul principal este acela de socializare.

“Sesiunile de playgroup au fost create pentru părinţi şi copii în egală măsură. Pe lângă toate activităţile de muzică şi mişcare, modelaj, desen sau citit poveşti care ajută foarte mult la dezinvoltura şi socializarea copiilor, părinţii au ocazia de a comunica între ei, de a-şi împărtăşi experienţele şi de a primi doza de suport emoţional şi intelectual de care au nevoie”, afirmă Alina Tudor, unul din susţinătorii conceptului de playgroup în România şi managerul de programe al Academiei de Creativitate feel smART.

Un concept inovator în rândul petrecerilor pentru copii, a fost lansat de curand în cadrul Academiei, schimbând cadrul petrecerilor obisnuite cu unul  în care aceştia sunt angrenaţi în activităţi creative şi educative în acelaşi timp. Mănâncă sănătos, dar şi gustos, se joacă şi dansează şi, la final, pleacă acasă cu un obiect decorativ făcut de ei, dar şi cu daruri din partea organizatorilor.

 

One thought on “O generație nouă, un trend nou pentru dezvoltarea copilului tau

Leave a Reply