Idei creative de Crăciun pentru toţi copiii, la ‘’Mini Proiect 13’’

MiniProiect13

Cea mai nouă platformă de ateliere de Sărbători pentru cei mici, începe pe 2 noiembrie 2013

CREATIVE ARTS (www.creativearts.ro), împreuna cu creart (www.creart.ro )organizează începând de sâmbătă, 2 noiembrie a.c., orele 11:00, la sediul creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti (Bucureşti, Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, sect. 1) o platformă de 13 ateliere pentru cei mici, cu tematica sărbătorilor de iarnă, menite să-i pregătească pe cei mici pentru cel mai creativ Crăciun. Cu ajutorul trainerilor Creative Arts copiii participanţi vor experimenta tehnici ale hârtiei,tehnici de reciclare creativă şi handmade, realizând jucării, felicitări şi decoraţiuni pentru casa şi bradul de Crăciun.

Atelierul de reciclare creativă – globuri din becuri din 2 noiembrie 2013, orele 11:00, reprezintă primul atelier din platforma de workshopuri Mini Proiect 13 de Crăciun, 13 ateliere ce se vor desfăşura în fiecare zi de weekend la sediul creart, în perioada 2 noiembrie – 15 decembrie 2013.

Continuăm duminică, 3 noiembrie, tot de la ora 11:00, cu un atelier de Tehnici ale hârtiei – globuri şi ghirlande din hârtie colorată.

Fiecare cursant va avea la dispoziţie instrumentele şi materialele necesare (materiale reciclabile, culori, carton colorat, material textile, mărgele, etc.) necesare pentru a putea realiza obiectele pe care ni le-am propus. Atelierele se desfăşoară contra unei taxe de participare ce variază între 25 şi 40 de lei.

Programul întregii platforme de ateliere este:

 1. 2 noiembrie – Reciclare creativă – globuri din becuri
 2. 3 noiembrie – Tehnici ale hârtiei – fulgi de zăpadă
 3. 9 noiembrie – Reciclare creativă – decoraţiuni din nasturi şi fermoare
 4. 10 noiembrie – Tehnici ale hârtiei – felicitări de Crăciun
 5. 16 noiembrie – Handmade – decoraţiuni din fetru
 6. 17 noiembrie – Reciclare creativă – decoraţiuni din cleşti de rufe şi beţe de îngheţată
 7. 23 noiembrie – Tehnici ale hârtiei – braduţi decorativi
 8. 24 noiembrie – Handmade – globuri din polistiren decorate
 9. 30 noiembrie – Reciclare creativă – păpuşi din şosete
 10. 1 decembrie – Reciclare creativă – instalaţii
 11. 7 decembrie – Handmade – ghirlandă
 12. 8 decembrie – Reciclare creativă – globuri din pahare şi capace de borcan
 13. 14 decembrie – Handmade – globuri din mărgele

În paralel, de pe 10 noiembrie, de la ora 14:00, va începe şi atelierul de sunet ‘’Puţina muzică, puţin zgomot!’ susţinut de Sasha Liviu Stoianovici, trainer de muzică în cadrul Creative Arts. Atelierul este structurat în 3 şedinţe săptamânale a câte 45 de minute, este susţinut doar duminica între orele 14:00 – 14:45 şi se va desfaşura astfel: în zilele de 10 si 17 noiembrie prima şedinţă, în zilele de 24 noiembrie şi 1 decembrie a doua şedinţă şi zilele de 8 si 15 decembrie a treia şedinţă.

Atelierul de sunet are ca scop dezvoltarea percepţiei auditive a copilului, cât și familiarizarea acestuia cu instrumentele muzicale, punându-se totodată un accent puternic pe îmbogaţirea abilităţilor de comunicare a participanţilor.

Cursul va avea o abordare liberă asupra sunetului, fiind un pretext pentru dezvoltarea creativității copilului.

Vom experimenta puțin relația dintre sunet și imagini, vom povesti despre câteva instrumente tradiționale de la noi, dar și din alte părți ale lumii- cobză, fluiere, tilincă, buhai, drâmbă, gong, cursul fiind finalizat cu un mic concert.

Detalii şi descrieri ale atelierelor, precum şi costuri găsiţi pe http://creativeartsbucuresti.wordpress.com/. Alte detalii:

 • Atelierul se va desfăşura la sediul creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti (Bucureşti, Piata Alexandru Lahovari nr. 7, sect. 1)
 • Vârsta recomandată pentru participanţi: ȋntre 3 şi 12 ani, în funcţie de complexitatea fiecărui atelier
 • Data limită de înscriere: 1.11.2013, ora 20:00
 • Durata cursului: maxim 2 ore.
 • Înscrierea şi obţinerea de alte informaţii se pot face, între orele 10:00 ṣi 20:00, prin e-mail sau telefon la office@creativearts.ro; 0721.321.890;

https://www.facebook.com/Proiect13

Despre: CREATIVE ARTS este un centru de cultivare a creativităţii, creat în scopul descoperirii şi dezvoltării potenţialului creativ care se află în fiecare dintre noi, fie că suntem copii sau adulţi. CREATIVE ARTS realizează o gama largă de ateliere, pentru toate vârstele, folosind tehnici mixte pentru promovarea artei sub toate formele ei. Astfel, pasionaţii de arte frumoase vor putea studia, sub coordonarea specialiştilor, noţiuni teoretice şi practice de: pictură şi mozaic, croitorie, design textil, artă foto şi retouching fotografie de modă, ceramică şi modelaj, design interior, reciclare creativă, creaţie de bijuterii şi alte accesorii, muzică, actorie/improvizaţie şi stand-up comedy.

Despre creart: creart Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, întemeiat în 1957. creart are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică. Activitatea instituției gravitează în jurul promovării și punerii în valoare a turismului cultural de interes local, a meșteșugurilor, obiceiurilor, tradițiilor populare și a valorilor culturale românești dar și în jurul stimulării creativității în toate genurile culturale: literatură, muzică, artă populară, plastică, foto și cinematografică.

Leave a Reply