Lectia de basme

lectia de basme

Asociatia pentru Promovarea Istoriei Romaniei (A.P.I.R) organizeaza proiectul cultural „Lectia de basme”, in perioada 01 – 04 octombrie 2013.

„Lectia de basme” este o sesiune de lecturi publice, care cuprinde basmele „Praslea cel Voinic si merele de Aur”, „Fat-Frumos si fata lui Ros-Imparat” si „Stan Bolovan”, citite si interpretate de tineri actori. Durata evenimentului este 60 de minute si este gandit intr-o forma interactiva si usor de asimilat pentru copii. Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila din partea Administratiei Fondului Cultural Roman (AFCN) si a fost initiat in urma succesului campaniei „Avem si noi SuperEroi”. „Avem si noi SuperEroi” este cea mai importanta campanie A.P.I.R, lansata in anul 2011 si derulata in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Tineretului, Cercetarii si Sportului. In cadrul campaniei s-a descoperit nevoia copiilor de a cunoaste si recunoaste personajele din basmele romanesti , ale caror trasaturi spirituale au un impact mare asupra sistemului lor de valori. Caravana „Avem si noi SuperEroi” in scolile din Capitala a fost primita cu entuziasm si a condus la dorinta de a relua aceste actiuni.

„Lectia de basme” isi propune incurajarea si orientarea copiilor spre lumea basmelor romanesti. Lecturile publice reprezinta un proces initiatic in cunoasterea valorilor culturale si traditionale romanesti, o forma de expresie culturala a simbolurilor nationale.

Proiectul invita copiii la un tip de lectura nou, in care le este stimulata imaginatia, iar folosirea actorilor in acest proces genereaza un impact ridicat, deoarece accentueaza trasaturile personajelor si ii mobilizeaza asupra unei cauze comune.

Evenimentul se va derula in parteneriat cu trei scoli bucurestene: Scoala gimnaziala Regele Mihai I (01 oct, Ora 11:30), Scoala gimnaziala 117 (03 oct, Ora 11:00) si Scoala gimnaziala Ferdinand I
(04 oct, Ora 11:30), la care sunt asteptati peste 300 de elevi din ciclul primar si gimnazial, cadre didactice si parinti.
La finalul sesiunilor, copiii vor primi DVD-uri cu basmele inregistrate, iar cei mai activi dintre ei vor fi premiati cu produse personalizate cu SuperEroi.

Va asteptam sa fiti alaturi de noi la revitalizarea basmului romanesc!

Leave a Reply