Lecturi active. Promovarea literaturii romane prin lecturi publice

LecturiActive_webedit3Marți, 29 octombrie, ora 14:00, la librăria Humanitas Krețulescu va avea loc evenimentul Lecturi active, realizat de Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Tinerii sunt invitați să redescopere clasicii literaturii române, în cadrul unui eveniment inedit ce îmbină lectura publică cu momente de teatru. Personajele lui Caragiale vor ieși din paginile cărților cu ajutorul actorilor Alina Crăița, Oana Dragnea, Emilia Manea și Cristian Neacșu. În afara paginilor cărților, Caragiale nu mai deține controlul asupra personajelor sale, spectatorii fiind cei care vor decide cum se va finaliza piesa.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectul Lecturi active. Promovarea literaturii române, realizat de Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană. în parteneriat cu Librăriile Krețulescu și cu Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu și cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național. Scopul proiectului este creșterea educației culturale a liceenilor, prin lectura publică a operelor clasice a literaturii române.

Leave a Reply