Personajele Team Work îi invită pe cei mici să descopere comorile ascunse ale Grădinii Botanice!

Asociația Team Work va organiza pe data de 1 iunie 2014, în intervalul 10:00-14:00, o nouă „Vânătoare de Comori” în Grădina Botanică a Universității din București.
Ca în fiecare an, Team Work va petrece Ziua Copilului într-o lume de poveste. Voluntarii, costumați în personaje de basme, îi vor întâmpina pe micuți în diferite zone ale Grădinii Botanice și-i vor ghida în lumea piraților, faraonilor, prințeselor, indienilor, Scufițelor roșii și altor personaje îndrăgite de aceștia. La eveniment sunt așteptați între 300 – 350 copii cu vârsta de până la 12 ani, alături de părinți, bunici, profesori sau alte persoane însoțitoare.
Pentru a ajunge la „comoara” pe care o vor descoperi în urma parcurgerii unui traseu stabilit, cei mici vor răspunde la întrebări despre ecologie și natură, menite a le testa cunoștințele și stârni curiozitatea de a merge mai departe. Pe durata călătoriei către tainele Grădinii Botanice, copiii vor avea parte de distracție alături de voluntari entuziaști, care îi vor conduce într-o aventură a poveștilor.

Drept răsplată pentru că au găsit comoara, micii „vânători” vor primi un cadou personalizat, realizat de voluntarii Asociației Team Work și vor avea posibilitatea de a participa la o tombolă pentru a câștiga diferite premii.

Cu prilejul acestui eveniment, va fi amplasat și un stand de donații prin intermediul căruia vizitatorii pot susține proiectele derulate de Team Work în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București. Aceștia vor primi în schimbul donațiilor broșe care simbolizează natura, realizate și colorate manual de către membrii asociației.

„Vânătoarea de Comori” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de „Grădina Copilului şi a Părintelui”, „Curăţenia de Primăvară”, „Grădina Bunicii” (premiul „Spații Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spații verzi Urbane 2011”) și „Grădina Copiilor”(proiect finanțat prin programul „Spații verzi Urbane 2012”). De asemenea, în anul 2012, Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, pentru Curățenia de Toamnă 2011. În perioada 2007-2010 proiectul a fost implementat și în grădinile botanice din Craiova și Cluj-Napoca. Proiectul îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea sa în activităţi care să creeze sau să consolideze legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare.

Asociația Team Workeste o organizaţie non guvernamentală, non-profit de tineret axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.
###

Leave a Reply