Peste 2000 copii participă la cursuri de nutriţie

scoala altfel

Peste 2000 de copii vor beneficia de cursuri de nutriţie până la finalul Săptămânii Altfel, care îşi propune să pună elevii în contact cu principalele noţiuni ale unui stil de viaţă sănătos, iar 240 dintre ei vor vizita fabrica Danone din Bucureşti, pentru a vedea cum laptele adus de la fermele româneşti se transformă în iaurturi gustoase.

Azi este ultima zi în care Danone România susţine cursuri de nutriţie interactive pentru elevii din cinci şcoli din cartierul Colentina din Bucureşti, unde se află şi fabrica de iaurturi a companiei.

„Danone a crescut constant în 15 ani de când este prezent în România şi în tot acest timp a contribuit în permanenţă şi la creşterea şi dezvoltarea comunităţii. Prin programul pregătit pentru această săptămână, compania promovează buna educaţie pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, pentru că obiceiurile alimentare se formează încă din copilărie şi educaţia trebuie să înceapă de timpuriu. În decursul unor lecţii interactive, copiii vor învăţa principiile unui stil de viaţă sănătos şi ale unei alimentaţii echilibrate: ce sunt glucidele, lipidele, proteinele şi de unde provin, cum ne hidratăm corect şi de câtă mişcare avem nevoie ca să creştem sănătoşi,” explică
Cristina Popescu, Director Comunicare Danone România.

Tot în Săptămâna Altfel, 2 grădiniţe şi 2 şcoli vor vizita fabrica prin programul „Vino acasă la Danone”, program prin care copiii învaţă despre cum se transformă laptele proaspăt în iaurt şi pot vedea cu ochii lor cum se întâmplă. În ultimii ani, 1.670 copii au trecut pragul fabricii din Bucureşti, au învăţat despre iaurturi şi s-au întâlnit cu angajaţii companiei.

Leave a Reply