SCOALA ALTFEL leadership pentru viata

Cercetasii Romaniei accepta provocarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). Oana Badea, secretar de stat in MECTS, a invitat cercetasii sa propuna scolilor din Romania programul unei zile din saptamana SCOALA ALTFEL“.

Invitatia a fost lansata la evenimentul de deschidere a RoJam 2011, cea de-a V-a Jamboree Nationala Romaneasca, organizata la Saliste, judetul Sibiu, de Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei”. In fata a peste 1000 de cercetasi, secretarul de stat Oana Badea si-a manifestat incantarea fata de spiritul si valorile pe care Cercetasii Romaniei le promoveaza, in randul tinerilor.

Va lansez o provocare voua, cercetasilor romani. Va propun ca una dintre zilele SCOLII ALTFEL sa se desfasoare in spiritul cercetasiei. De aceea, Ministerul Educatiei asteapta de la voi programul unei astfel de zile. Cred cu tarie ca valorile pe care le promovati, increderea in sine, toleranta, respectul fata de ceilalti, conservarea mediului, asumarea responsabilitatilor si a obiectivelor de dezvoltare personala sunt valori de care au nevoie toti tinerii nostri”, a declarat secretarul de stat.

In urma provocarii deschise lansata de catre secretarul de stat Oana Badea, Cercetasii Romaniei raspund: 

Suntem Gata Oricand! Aceasta este deviza noastra, care sta la baza dezvoltarii personale a fiecarui tanar pe care il pregatim, alaturi de scoala si familie, pentru o viata de adult responsabil, increzator in sine si dedicat performantei. Ne vom alatura programului MECTS SCOALA ALTFEL – cu o zi speciala, in care voluntarii adulti ai organizatiei vor arata elevilor si cadrelor didactice cum se formeaza liderii si de ce Cercetasiei ii este alaturat brandul : Leadership pentru viata! declara Bianca-Nesiu Bedreag, Presedinte, Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei”.

RoJam 2011 este organizat cu sprijinul a numerosi sponsori si prieteni ai cercetasiei, carora ONCR le multumeste pentru ca au ales sa investeasca in educatia tinerilor romani.

 

Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei (ONCR www.cercetasiiromaniei.ro) este o miscare educativa de tineret din Romania, cu circa 2500 de membri in peste 55 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara.

Cercetasia este o miscare educativa a copiilor si tinerilor, bazata pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisa tuturor, indiferent de nationalitate, rasa, sex, credinta sau conditie sociala, in concordanta cu metoda Scout. Cercetasia contribuie la dezvoltarea tinerilor, in vederea implinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetateni responsabili ai comunitatii locale, nationale si internationale.

www.rojam.ro

office@insidebrand.ro

http://www.scout.ro

Sursa foto: rojam.ro.

Leave a Reply