Șezătoare cu fluiere și povești

.Sâmbătă-22 februarie de la ora 11, la Libraria Bastilia vă așteptăm la atelierul muzical: ”La șezătoare cu fluiere și povești” pentru copii de la 4 ani și părinții lor.

Bilet: 35 lei/ copil- părinții participă gratuit

Participarea se face pe bază de inscriere la nr. de telefon: 0723.47.16.00 sau pe emailul beatriceiordan@yahoo.com

Public țintă: copii mai mari de 4 ani (În mod excepțional realizăm o versiune a acestui atelier și pentru adulți)

Durata: 60 de minute

Ținut de: Beatrice și Florin Iordan

Ne propunem apropierea copiilor de instrumentele muzicale traditionale romanesti, de basmul popular si, in general, de traditiile romanesti printr-un atelier ce va imbina crampeie de teatru, muzică, joc, dans, improvizatie, voie buna si multa, multa copilărie.

În cadrul acestor ateliere vor fi prezentate numeroase instrumente tradiţionale româneşti (diverse instrumente de suflat: fluiere, caval, cimpoi, instrumente cu corzi: cobză, braci, ţambal diferite instrumente de percuţie: drâmbă, tobă, dairea) etc.
Apoi, copiii vor realiza împreună cu noi fundalul sonor al unui basm cu ajutorul unor instrumente nonconventionale: betisoare, clopoţei, scoici, beţisoare, pietricele etc. Nici teatrul nu va fi uitat. Cu ajutorul unui moment de teatru de umbre – ce-i care nu-l cunosc îl vor descoperi acum – vor trebui să recunoască timbrul instrumentelor folosite in piesă. Momentul de teatru va fi in sine o încântare vizuală şi auditivă. În fine, atelierul se va încheia cu un mic moment de dans: copii vor fi invitati sa se prinda in joc pe melodia fluierului.

Leave a Reply