Teatrul Ion Creangă anunță premiera spectacolului COCOS, o producție realizată în cadrul Programului Educație Timpurie

Teatrul Ion Creangă anunță premiera unui nou spectacol – „Cocos” – o producție dedicată copiilor cu vârsta între 3 și 6 ani, care folosește teatrul de umbre și mijloacele multimedia pentru a provoca imaginația tinerilor spectatori, îndemnându-i pe aceștia să descopere lucrurile din jurul lor. Premiera spectacolului, realizat în cadrul Programului Educaţia Timpurie și inclus în proiectul european multianual „Small size, big citizens”, va avea loc duminică, 22 iunie, ora 11.00, la Sala Rapsodia.

Direct de pe plaja cu nisip fin, din copacul-tron care ajunge până la soare, nuca de Cocos vine în vizită cu tot alaiul ei. Poveştile ei tropicale sunt pline de învăţături savuroase. Personajele nu sunt căpcăuni şi zâne, ci doi povestitori simpatici şi fructele fermecate de Cocos. Cei mici vor putea descoperi trei dintre istoriile copacului uriaș, care vorbesc despre răbdare şi altruism, despre înţelepciune şi despre faptul că fericirea e atunci când dăruieşti din ceea ce ai.

Spectacolul este realizat pe un scenariu și concept de Voicu Hetel, care se regăsește și în distribuție, alături de Marina Secașiu. Mișcarea scenică este gândită de coregraful Păstorel Ionescu, iar scenografia îi aparține Deliei Ionescu.

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Sala Rapsodia – Str. Lipscani, nr. 53), dar și online, pe www.eventim.ro și în rețeaua magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Humanitas și Cărturești. Pentru mai multe informații despre spectacol, vă invităm să accesați pagina www.teatrulioncreanga.ro, secțiunea Spectacole.

Programul „Educaţia Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani” a fost iniţiat de Teatrul Ion Creangă în anul 2005, sub denumirea de „Educaţia timpurie. Teatru pentru 0-3 ani” şi extins, în 2009, pentru a include şi activităţi dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani. Născut din dorinţa de a promova importanţa şi beneficiile aplicării conceptului de educaţie timpurie prin mijloace specifice teatrului, programul include un repertoriu variat de spectacole, scopul acestora fiind de a valoriza capacitatea şi potenţialul copilului mic de a se implica, de a participa şi de a învăţa prin interacţiune.

Leave a Reply