Teatrul Ion Creangă și Casa de Balet prezintă spectacolul “Spărgătorul de nuci”

Afis _Teatrul_Ion_Creanga_si_Casa_de_Balet

Teatrul Ion Creangă și Casa de Balet au pregătit, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, un proiect special pentru copii și adulți. Astfel, la Sala Rapsodia, pe 14 și 15 decembrie, cu începere de la ora 11.00, publicul este invitat să descopere, prin intermediul unui spectacol de balet, o frumoasă interpretare a basmului “Spărgătorul de nuci”.

Binecunoscuta poveste scrisă de E.T.A. Hoffmann, în versiunea celebrului autor Alexandre Dumas, devine o producție artistică unică și complexă, ce reunește pe scenă atât profesioniști în domeniu, cât și elevi ai Casei de Balet. Coregrafia este semnata de Cătălina Tudor și Carmen Ene, iar printre invitații speciali ai evenimentului se numără și prim-soliști ai Operei Naționale București.

<< Noi colaborăm cu Teatrul Ion Creangă de câțiva ani, însă este pentru prima dată când punem în scenă un astfel de spectacol, deschis publicului larg. Este o premieră pentru noi, dar și pentru teatru. Din câte știu eu, până acum, nu s-a mai montat o reprezentație de balet la Teatrul Ion Creangă, este un alt gen de spectacol, dar care sperăm să placă publicului. >> declară Sorin Tudor, manager Casa de Balet. Publicul tradițional de teatru, admiratori ai baletului clasic, toți iubitorii artelor frumoase sunt așteptați la un spectacol magic!

Biletele s-au pus deja în vânzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă, de pe str. Lipscani nr. 53, și la sediul Casei de Balet, din Calea Dorobanți, nr. 127.

Casa de Balet adoptă metodă de predare Vaganova, dezvoltată pe parcursul a mai bine de două secole la academia care îi poarta numele, din Sankt Petersburg. Cursurile Casei de Balet sunt concepute pe nivele adecvate vârstei, maturității și experienței de dans a fiecărui iubitor al dansului. Pentru mai multe detalii, vizitați: www.casadebalet.ro

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali.

Leave a Reply