Ultimul ceai cu Regina, ultimul flux de electricitate distractivă și Case-n povești/ La Cărturești, pentru familii cu copii de 2-10 ani

poster A3 (2) (Small)

Asociația (fosta) De dragul artei, actuala Da’DeCe anunță programele pentru ultimul sfârșit de săptămână a anului. Programele în alte muzee sau instituții culturale se vor relua inepând cu 11 ianurie 2014.

La ceai cu Regina

Ultimul program La ceai cu regina se desfășoară în sălile de Tezaur ale Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei, nr. 12). Aici, obiecte cu semnificație pentru istoria regalității vor fi punctul de plecare pentru un program de storytelling (ghidaj dramatizat pe un scenariu de Veronica Leca) combinat cu o căutare de comori realizată în familie.

Însăși regina le va povesti despre pasiunile sale. Poveștile ei cu iz de altădată vor reda atmosfera de la Palat și le va dezvălui modul în care își petreceau timpul regii de odinioară.

Și cum o povestea fără intrigă e ca mâncarea fără sare, o întâmplare mai puțin obișnuită va deturna sensul povestirii: un furt al comorii regale. Copiii si parinții sunt invitați să o ajutate pe regină să-și recapete comoara!

  • Programul durează aproximativ o oră și se desfăşoară după următorul orar:
  • Sâmbătă, 14 decembrie 2013, 10:30, pentru familii cu copii de 4-6 ani;
  • Duminica, 15 decembrie 2013, 10:30, pentru familii cu copii de 6-8 ani.

Programările sunt obligatorii. Detalii, aici: http://www.dedragulartei.ro/program/la-ceai-cu-regina/

Electricitatea distractivă

Vă invităm la ultimul sfârșit de săptămână cu programe educative într-unul dintre cele mai interesante muzee din București: Muzeul Tehnic “Dimitrie Leonida”. Programele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani, cu familia sau grădinița, și au ca scop familiarizarea acestora cu electricitatea prin intermediul experimentelor științifice și al jocurilor de mișcare. Totul se va desfășura în jurul machetelor funcționale ale muzeului și ale pieselor de patrimoniu găzduite de acesta. Pe parcursul unui program vom încerca să producem curent electric dintr-o lămâie, ni se va ridica părul în cap atingând o bilă încărcată cu electricitate, ne vom juca de-a electronii , vom încerca să (re)construim un dinam pentru bicicleta și multe altele. De asemenea, vom învăța cum să ne protejam corpul de curentul electric și cum să economisim energie.

Programul durează aproximativ o oră și se desfăşoară după următorul orar:

  • Sâmbătă, 14 decembrie 2013, 10:45, pentru familii cu copii de 4-6 ani;
  • Duminică, 15 decembrie 2013, 10:45, pentru familii cu copii de 6-8 ani.

Programările sunt obligatorii. Detalii: http://www.dedragulartei.ro/program//electricitatea-distractiva/

Case-n povești/ La Cărturești

Împreună cu Editura Vellant și Cărturești continuăm cu bucurie o serie de programe de educație creativă în două locuri inedite: librăriile Cărturești din mall Promenada și mall Băneasa Shopping City. Astfel, în diminețile de sâmbătă și duminică, familiile cu copii de 2-10 ani sunt invitate să petreacă o oră distractivă și instructivă, pornind de la o carte pentru copii, dar mergând mult mai departe de ea, într-o lume fantastică sau concretă; în perioada următoare, despre case din cărți și din jur, adică Case-n povești/ La Cărturești. Programele conțin o parte de lectură și jocuri și o parte de atelier.

Programele se desfăşoară sâmbătă în Mall Shopping City Băneasa și duminică în Mall Promenada, încep la ora 11.00 şi durează minim o oră. La toate programele este necesară înscrierea și garantăm petrecerea unui timp frumos și distractiv, plin de surprize și revelații despre lume și despre sine.

Cărțile alese drept punct de plecare la joacă sunt selectate din rafturile Editurii Vellant, frumoase obiecte de citit și visat iarna: “Poveşti la gura sobei (pentru serile de iarnă)” de Caitlin Matthews și Helen Cann, ”Basme de pretutindeni” repovestite de Malachy Doyle și ”Semințe de cabane” de Philippe Lechermeier, povești clasice sau mai noi, Hanseli și Greteli sau povești moderne. La atelier cei mici ajutați de părinți vor realiza câte o căsuță încăpătoare pentru jucăriile lor, din materiale surprinzătoare, prelucrate cu imaginație de copil-cititor sau copil-făuritor.

Program de desfășurare:

  • Sâmbătă, 14 decembrie 2013, 11:00 (Mall Băneasa)- program pentru familii cu copiii de 6-8 ani;
  • Duminică, 15 decembrie 2013, 11:00 (Mall Promenada) – program pentru familii cu copii de 6-8 ani;

Programările sunt obligatorii. Detalii, aici: http://www.dedragulartei.ro/program/case-n-povesti-la-carturesti/

Leave a Reply