Despre prietenie şi aventură în ultima zi de şcoală

„Aventuri Animate”, un eveniment cu filme scurte pentru copii şi familii isteţe

În ultima zi de şcoală, senzaţia de libertate şi de vacanţă fără sfârşit pune stăpânire pe copii. Părinţii se molipsesc şi ei şi încep să plănuiască fiecare evadare de vară cu familia – la mare, la bunici sau… la film. Ultima zi de şcoală e întotdeauna prima zi de vacanţă. Vineri, 20 iunie, de la 18:00, la Cinema City, ShortsUP a pregătit un eveniment cu filme scurte aventuroase, animaţii pentru copii între 7 şi 14 ani ce vor da emoţii întregii familii.

Filmele, cu durata între 3 şi 25 de minute, premiate în marile festivaluri de film ale lumii, alcătuiesc un program de o ora şi jumătate cu suspans, hohote de râs şi prieteni de nedespărţit. Trailerul evenimentului. Seara se anunţă memorabilă, căci după filme, spectatorii vor pleca acasă cu fotografii printate, cu familia sau cu prietenii. Pentru că cei pe care îi iubim ne reamintesc mereu cine suntem, iar bucuria de a fi împreuna va fi surprinsă cel mai bine de echipa de fotografi profesioniști LILEBUBA. De fapt, echipa e o familie de fotografi cu mult suflet pentru care copiii sunt cel mai frumos, dar şi cel mai greu „subiect” de prins în fotografii.

Seara la film nu va începe pe scaune, aşteptand eroii animațiilor, ci cu un exerciţiu despre prietenie susţinut de un trainer cu experienţă în lucrul cu copiii. Câteva minute de interacţiune calitativă pot cântări cât ani buni, iar cunoaşterea şi auto-cunoaşterea vor pune în lumină importanţa prieteniei.

Programul ShortsUP Aventuri Animate include câştigătorul premiului Oscar pentru cea mai bună animaţie scurtă a anului, difuzat în premieră în România, Domnul Hublot (r. Laurent Witz, Alexandre Espigares, Franța/ Luxemburg, 2013). Din program mai fac parte Gruffalo (r. Max Lang, Jakob Schuh, Marea Britanie/Germania, 2009), animație nominalizată la OSCAR sau Oktapodi (r. Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi, Franța, 2007), care a câştigat peste 6 premii internaţionale şi a fost nominalizat la Oscar.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.cinemacity.ro sau la casele de bilete din Cinema City Cotroceni la prețul de 25,5 LEI pentru adulți și 15 LEI pentru copii, în limita locurilor disponibile. Mai multe pe www.cinemacity.ro și www.shortsup.ro.

 

Aventuri Animate este un proiect special creat de ShortsUP și Cinema City România. Toate filmele sunt în limba engleză, cu subtitrare în limba română. ShortsUP face selecții tematice cu cele mai premiate scurtmetraje din toată lumea. Scurtmetrajele ajung în atenția publicului larg în fiecare sezon, prin evenimente și zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro.

Leave a Reply