Vedetele şi copiii lor explică de ce documentarul anului – „Insula Lemurilor: Madagascar 3D”- trebuie văzut în IMAX

Artiștii Oana Sîrbu, Șerban Copoț, Radu Sîrbu, omul de afaceri Ilaun Laufer și jurnalista Alice Năstase-Buciută sunt doar câteva dintre vedetele care au vizionat, împreună cu copiii lor, cel mai așteptat documentar educațional al anului – „Insula Lemurilor: Madagascar 3D”- la T IMAX , Cinema City. Copiii și părinții lor deopotrivă au fost fascinați de povestea puțin cunoscută a lemurilor și de cadrele în care jucăușele animăluțe și-au „plimbat” codițele prin fața lor, datorită tehnologiei IMAX.

Reacțiile „la cald” ale acestora pot fi urmărite într-un video amuzant, filmat imediat după ce acestea au iesit din cinematograf.

Vedetele și copiii lor au călătorit pentru 40 de minute în inima junglei africane, pe singura insulă unde trăiesc lemurii în libertate în prezent, primate care au supraviețuit erei dinozaurilor. Dublat în limba română de actorii Gheorghe Visu, Alexandrina Halic și Maria Ploae, și cu o durată mai scurtă decât alte producții pentru copii, filmul a fost ușor de urmărit de cei mici. Copiii au fost captivați de jucăușii lemuri, dar și de cel mai mare ecran de cinema din țară – T IMAX – cât un bloc de patru etaje.

Șerban Copoț, fost membru al trupei Animal X şi autor de cărți pentru copii: „M-a impresionat și mesajul care se află în spatele acestui film, care îndeamnă către conservarea naturii și protejarea speciilor pe cale de dispariție. Faptul că e 3D te face să fii acolo în acțiune și să privești cu alți ochi tot ce se petrece”.

Vedetele, tentate să mângâie lemurii

„De multe ori, așa cum fac copii, și eu am întins mâna ca să mângâi blănița unui lemur, extraordinar”, a recunoscut Alice Năstase-Buciută, redactor-șef al revistei Tango.

Imaginea în format IMAX, care „creștea” la propriu, le-a creat spectatorilor impresia că pot atinge fascinantele creaturi sau că se pot prinde în dans cu lemurii, de altfel una dintre cele mai spectaculoase scene ale documentarului.

Filmul care se cere văzut cu clasa 

„Pentru copii este foarte interesant, și Anastasia o să îl recomande și colegilor”, a declarat Radu Sîrbu, fost component al trupei Ozon, care a vizionat filmul împreună cu soția și fiica sa. „Chiar mi se pare interesant pentru toata clasa, sa vină toți în gașcă și să vadă filmul, pentru că e foarte educativ pentru copii”, a adăugat și Ana, soția sa.

Dincolo de calitatea excelentă a imaginii, „Insula Lemurilor: Madagscar 3D” a impresionat publicul prin povestea mai puțin cunoscută a animăluțelor, considerate „surori” ale maimuțelor. Lemurii „au naufragiat” în Madagascar, acum 60 de milioane de ani, pe vremea când insula nu era populată de oameni. Au rezistat chiar și asteroidului care a dus la dispariția dinozaurilor, însă odată cu venirea localnicilor, numărul lor a fost decimat. De atunci, Insula Madagascar a devenit locul preferat al oamenilor de știință aflați în căutarea adorabilelelor animale.

„Mi-a plăcut felul în care au fost filmați acești lemuri din Madagascar, dintr-o familie de primate, care au supraviețuit miraculos prin izolare. Alături de IMAX a fost o experiență extraordinara ca de obicei”, Dan Popi, managing director al casei de producție Cat Music. „Mie mi-a placut ca lemurii și-au făcut o familie”, l-a completat și fiica sa.

Povestea, dublată de formatul IMAX și efectele 3D, crește potențialul educativ al filmului. Mai multe fotografii de la avanpremiera VIP pot fi găsite aici.

Dansul lemurilor se vede zilnic doar la Cinema City, sala T IMAX

Filmul „Insula Lemurilor: Madagascar” rulează pentru publicul larg din 28 noiembrie, doar la Cinema City, în sala T IMAX.

Documentarul va putea fi vizionat zilnic, după cum urmează:

  • 3-4 decembrie – zilnic, la orele 12:40, 13:50 și 15:50
  • 5 decembrie – de la orele 12:30, 13:40 și 14:50
  • 6-7 decembrie- un singur show, de la 11:30
  • 8-11 decembrie- zilnic, la orele 12:30, 13:40 și 14:50

Prețul biletelor este cuprins între 17.5 lei si 23.5 lei, cu 10-20% mai mic decât prețul altor producții. Copiii cu vârste sub 10 ani beneficiază de un preț special, indiferent de ora și ziua săptămânii: 17.5 lei.

 

 

Leave a Reply