Ziua Star Wars

Spune ”Forta sa fie cu tine” (”May the 4th be with you”) cu voce tare și vei sesiza jocul de cuvinte pe care fanii Star Wars din întreaga lume l-au proclamat ca fiind stindardul dragostei lor pentru această epopee. 4 mai este ziua internațională a Star Wars, zi în care celebrăm povestea care uneste galaxia noastra. Cea mai veche referire la expresia ”Forta sa fie cu tine” (”May the 4th be with you”), utilizata in cultura populara, datează din 1979 si este descrisa de autorul Alan Arnold in timp ce realiza cronica filmului The Empire Strikes Back de la Lucasfilm. Descopera in documentul atasat ce spunea el despre ziua de 4 mai.

Ideea zilei de 4 mai ca zi internatională a Star Wars nu a pornit cu Lucasfilm, dar compania care a creat Star Wars a imbratisat spiritul comunitatii de fani care face aceasta zi atat de speciala. Iata atasate cateva poze cu fanii care sarbatoresc aceasta zi cat si cateva activitati si sfaturi pentru cei care vor sa petreaca aceasta zi in stilul Star Wars.

Iata si clipul oficial al acestei zile in care se aude si varianta romaneasca a indemnului Forta sa fie cu tine

Fanii Star Wars asteapta cu mult interes noul program de televiziune Star Wars Rebels care se va difuza la Disney Channel in toamna acestui an.

Leave a Reply