Explorator Junior vă invită în Tabără la munte – Măgura 2014!

Alături de traineri cu experienta in educatie non-formala ne dorim să dezvoltăm abilitătile copiilor participanti prin activităţi de dezvoltare personală și creștere a încrederii în forţele proprii, alături de activităţi recreativ-educaţionale. Așadar vă invităm in Tabăra de la Măgura.

Varsta: 8-15 ani (gruparea pe intervale de varstă similare)

Grup minim: 10 participanţi

Grup maxim: 15 participanţi

Calendar: 13-18 iulie; 20-25 iulie; 27 iulie-1 august

3-8 august; 10-15 august; 17-22 august;

23 august – 29 august;

Beneficiile dobandite de copiii care vor participa la Tabăra de vară Măgura 2014:

 • îşi vor dezvolta abilităţile practice şi de comunicare prin participarea la activităţile recreativ-educaţionale desfășurate;
 • îşi vor mări creativitatea şi le va crește încrederea în forţele proprii;
 • vor realiza diverse obiecte care le vor stimula imaginaţia (origami, hand made, etc.);
 • vor avea parte de relaxare în aerul curat de la munte;

Ce ne-am gândit să le oferim copiilor.

Pornim de la urmatoarea idee: elevul – copilul este mai important decât materia. De aceea le vom oferi:

 • alimentaţie naturală – toate produsele (ouă, lapte, carne, legume) vor fi din gospodăria proprie.
 • expunere intensă și comunicare liberă – pe tot parcursul zilei;
 • drumeţie (dimineaţa);
 • activități non-formale de dezvoltare personală (comunicare în echipă, dezvoltarea încrederii în forţele proprii, ce spun gesturile noastre) (dimineaţa);
 • dezvoltarea exprimării personale prin artă, dezvoltarea gândirii creative prin programul Laboratorul de Creaţie (după amiaza);
 • exersarea imaginației, emoţiilor, ideilor în atelierele de storytelling (după amiaza);
 • lecţia de magie (vom învăţa cum putem face lucruri „magice”);
 • jocuri – sportive – si jocuri de grup;
 • seara talentelor;
 • carnaval (VERIFICATI LA PARAGRAFUL BAGAJE);

Activitățile pe tot parcursul taberei de vară se pliază pe vârsta și interesele copiilor. Timpul petrecut in Tabăra de vara la Măgura va fi perceput ca o altfel de experiență de învățare.

Abordare și principii

Tabăra de vară la Măgura crede în dorința naturală de învățare a copiilor și curiozitatea lor de a cunoaște lumea. Programul taberei de vară își dorește să le ofere experiențe de învățare non-formală copiilor, care să vină în întâmpinarea nevoilor amintite. Desigur, ne propunem să nu uităm nici de activităţi în aer liber prin joc şi mișcare.

Tabăra de vară la Măgura își desfășoară activitatea cu copiii plecând de la următoarele valori:

Încredere , autenticitate, independenţă; Încurajăm expunerea sinceră și autentică, în care să nu le fie frică de a fi judecați. Pentru noi NU există „greșeală”- există doar feed-back, o formă de învățare, nu un prilej de rușine. Starea de bine a fiecăruia este strâns legată şi de cea a oamenilor din jur.

Nevoile mele conteaza la fel de mult ca nevoile grupului; Strategiile pe care le încurajăm sunt cele care au grijă de nevoile mele dar și de ale grupului. Pentru aceasta e posibil să fie nevoie de răbdare, înțelegere și creativitate pentru a găsi strategia potrivită.

Motivația principală este fericirea, participarea, încrederea și comunicarea.

Învățarea este o experiență de dezvoltare când facem lucrurile din suflet. Atunci când acționăm într-un fel sau altul de frica pedepsei, de rușine, din obligație sau din dorința de a fi lăudați/recompensați, riscăm să lezăm nevoia copiilor înnăscută de a descoperi/de a învăța.

Noi privim procesul pe care îl creem ca un parteneriat. Credem că din această perspectivă, copiii câștigă mult mai mult pe termen lung atunci când sunt expuși la acest tip de abordare din partea unui adult-mentor.

Drept urmare, în cazul unei situații ce necesită rezolvare (conflicte între copii, manifestări agresive verbale și non-verbale, tulburări ale liniștii, etc.), soluția pe care o vom propune va ţine seama de cele expuse mai sus. În condițiile în care nu vom ajunge la un acord, organizatorii își rezervă dreptul de a solicita retragerea copilului din program.

Locatie desfasurare a proiectului Tabăra de vară de la Măgura

Locaţia la care ne vom desfășura activităţile este o pensiune cu circuit închis din satul turistic MAGURA, în Parcul Naţional Piatra Craiului.

Facilităţile și serviciile oferite: salon de servire a mesei, terasă, foișor, loc de joacă pentru copii (teren îngrădit cu porţi de handbal şi coş de baschet).

Cazarea se face în camere de 2 sau 3 locuri cu baie proprie

Accesul se face din E574/DN73 ce traversează culoarul Rucăr-Bran (45 minute), prin Zarnesti DN73A/DJ112H (30 de minute) , prin Bran direct spre Magura, sau prin Bran-Pestera. Pensiunea se află pe vărful unui deal și are o excelentă priveliște asupra zonei și asupra Muntilor Bucegi si Piatra Craiului, reprezentând un loc ideal de refugiu departe de aglomeraţia urbană.

Pret: 1000 lei/copil

Pretul include:  cazare, 3 mese si o gustare, ateliere si materiale pentru activitati zilnice

Pretul nu include: transportul.

Transportul poate fi asigurat de catre parinti sau de catre organizatori, fiind contracost in functie de numarul participantilor

Contact:

Pentru inscriere sau mai multe detalii despre program va rugam sa ne scrieti la: office@opendoorstravel.com  sau sa ne sunati la – 0744314110 (Carmen Ciuraru).

Inscrierile se incheie in fiecare vineri ora 17:00 de dinaintea zilei de duminica in care se face plecarea in tabara.

Pentru a vă putea înscrie copilul în tabără vom avea nevoie de următoarele documente:

 • adeverinţă medicală de la medicul de familie privind starea de sănătate a copilului;
 • informaţii despre regimul alimentar ţinut de copil (dacă există);
 • informaţii despre alergiile cunoscute (dacă există);

 

Leave a Reply